NOVI GLAS

Da li će SNSD u Bijeljini imati svog kandidata za gradonačelnika?

Gradski odbor SNSD Bijeljina sa koalicionim partnerima još uvijek nije razgovarao o kandidatu za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima. Do izbora je ostalo još mnogo vremena i rano je govoriti da li će SNSD podržati nekoga ili će imati svog kandidata, poručio je prvi čovjek bijeljinskih socijaldemokrata Nedeljko Ćorić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Ćorić je rekao da je to pitanje ostavljeno za naredni period, nakon zaključenja koalicionih sporazuma sa drugim strankama.

“Kada definišemo ko je koalicija, onda ćemo razgovarati o potencijalnom imenu kandidata za gradonačelnika grada Bijeljina”, rekao je Ćorić i dodao da se razgovori nastavljaju.

“To podrazumijeva da ćemo razgovarati i sa Mićom MIćićem i sa Slavišom Markovićem i sa drugim političkim subjektima u Bijeljini. Tražićemo rješenje i ne isključujemo mogućnost da će i SNSD imati i svog kandidata”, objasnio je Ćorić.

O imenima nisu htjeli da licitiraju, ali ne bježe od razgovora i sa SDS-om, jer su to, kako je istknuto, i ranije činili o brojnim bitnim temama koje se tiču građana Semberije.

“Ne treba žuriti nigdje, javnost će na vrijeme biti upoznata o svemu, a siguran sam da ćemo izabrati najbolje rješenje. Niko ne postavlja uslove, da se nešto mora desiti, sve su mogućnosti otvorene”, rekao je Ćorić.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše spekulacije da lider SNSD-a Milorad Dodik pregovara sa Mićom Mićićem jer SNSD u Bijeljini nema dovoljno jakog kandidata, Ćorić je rekao:

“Gospodin Dodik je već dugo u politici i preozbiljan je političar da bi se na takav način bavio politikom. Radimo mi istraživanja, znamo dobro kako stoji naša stranka u Bijeljini, kako stoje pojedinci koji bi eventualno mogli biti ispred SNSD-a, ali možda postoje neki viši interesi, koji nisu samo lokalnog karaktera i zbog toga i postoje razlozi za razgovore”.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI