NOVI GLAS

Bijeljina – Za izgradnju javne rasvjete u Bijeljini planirano 70.000 maraka

Za izgradnju javne rasvjete u Bijeljini planirano je 70.000 KM, od kojih 30 odsto sredstava sufinansiraju mjesne zajednice ili grupa građana, navodi se u Programu izgradnje i održavanja javne rsvjete za ovu godinu koji će biti pred odbornicima Skupštine grada na sjednici 18. februara.

U skladu sa odlukom o postupku i kriterijumima sufinansiranja projekata mjesnih zajednica na području Bijeljine, sufinansiranje može biti u materijalu i opremi, odnosno onome što je neophodno i prihvatljivo za realizaciju projekta.

Za izgradnju javne rasvjete u užem centru grada, gdje ne postoji mogućnost sufinansiranja građana, predviđeno je oko 40.000 KM.

U informaciji o programu izgradnje javne rasvjete navodi se da je u posljednjih 10 godina izgradnja javne rasvjete u Bijeljini doživjela pravu ekspanziju, tako da je najveći dio grada pokriven javnom rasvjetom.

U velikom broju mjesnih zajednica posao izgradnje javne rasvjete je gotovo u potpunosti završen, dok je u jednom broju ostao neznatan posao do njihovog završetka.

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove će, u sklopu izgradnje javne rasvjete, pribavljati neophodnu dokumentaciju /saglasnosti, projekte i drugo/ radi dobijanja upotrebne dozvole za rad.

Grad će planirati izgradnju javne rasvjete na javnim površinama /ulice, putevi, parkovi, parkinzi, te mjesta javnog okupljanja u vlasništvu grada/, odnosno na lokacijama gdje ne postoji nikakva mogućnost sufinansiranja od mjesnih zajednica, odnosno grupe građana ili pojedinaca.

Tačno definisanje ovih javnih površina biće izvršeno na osnovu zahtjeva mjesnih zajednica, uviđaja službenika Odjeljenja na licu mjesta i usvojenog plana javnih nabavki za ovu godinu.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!