NOVI GLAS

Slave 45 godina braka, a vole se više nego na početku – “Još nijednom nisam pobjegao”

Poštovanje, razumijevanje, praštanje i ljubav preduslovi su za dug i sretan brak, kažu Jelica i Stipo Vrebac iz novotravničkog naselja Stojkovići, koji ovih dana slave 45 godina braka.

– Možeš misliti, ni nakon 45 godina braka nijednom nisam pobjegao – šali se Stipo dok nas dočekuje ispred porodične kuće.

Upoznali su se, kažu, na korzu u Travniku, išli na igranke u Dolac, disko klub “Monia” u Nević Polju i, nakon 45 godina, jednog djeteta i dvoje unučadi, danas imaju sve što im treba u životu.

– Kako je započelo fino, tako još ljepše ide svom kraju – kazala je Jelica.

Bilo je, kažu, uspona i padova, ali veza koja veže ovo dvoje ljudi do dan-danas je neraskidiva.

– Tajna dugog braka je da moraš imati razumijevanja, poštovanja, svi mi griješimo u životu, ali kad je neko ljut, ovaj drugi popusti i malo smanji – kaže Jelica, a Stipo kroz smijeh dodaje da treba i malo ljubavi.

– I ljubavi, mora se i voljeti – kaže.

I nakon toliko godina vole se kao prvog dana, što, kažu, nije slučaj sa novim generacijama.

– Mladi su danas puno zahtjevni. Hoće sve da imaju odjedanput. Jelica i ja ovo smo sve skupa napravili. Niti nam je ko što davao, niti pomogao. Mladi su nezadovoljni svime. Čim dođe prva kriza na vrata, ljubav ide kroz prozor i nema tu života. Mora se nekad strpiti, ne može to tako – poručili su mlađima Jelica i Stipo ili Zore i Enčo, kaku ih u selu zovu.

 

(Avaz)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .