NOVI GLAS

Bijeljina – Dr Milica Lovrić za NoviGlas : “Uvodimo nove procedure, 18. februara važan zahvat”

Primarijus doktor Milica Lovrić sredinom decembra prošle godine na sjednici Vlade imenovana je za novog direktora JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Primopredaja dužnosti i zvanično je izvršena trećeg januara. Novoimenovana direktorka bijeljinske bolnice u intervjuu za NoviGlas otkrila je planove za naredni period, kao i ciljeve novog rukovodstva.

NoviGlas: Kakvi su planovi novog rukovodstva bijelijnske bolnice?

Dr Lovrić : Početkom januara izvršena je primopredaja i zaista nova ekipa kreće jačim koracima u cilju napretka u radu Bolnice, odnosno podizanju kvaliteta usluga za sve građane, a i šire, s obzirom da naša bolnica pokriva veliki broj pacijenata, ne samo osiguranika Semberije kojih je oko 111 000, nego i više.

NoviGlas: Koje konkretne ciljeve ste zacrtali?

Dr Lovrić: Namjera novog menadžmenta je da osavremeni bijeljinsku bolnicu, da podignemo kvalitet usluga. U realizaciju smo već krenuli i putem donatorskih aktivnosti, koje su mjera Vlade Srpske i Ministarstva zdravlja, a sadržane su i u Akcionom planu za osiguranje samoodrživosti zdravstvenog sitema. Prije nekoliko dana porodica Lukić iz Ugljevičke Obriježi donirala je hirurški nož vrijedan 70 000 KM i to je samo početak. Tih donatorskih aktivnosti svakako će biti još.

NoviGlas: Ovakvi gestovi su rijetkost u današnje vrijeme. Kako je došlo do toga?

Dr Lovrić : Donatorska aktivnost je bila na prijateljskoj bazi. Ja sam se lično obratila mojim prijateljima s namjerom da mi pomognu u nabavci opreme koja će obogatiti i osavremeniti rad bijeljinske bolnice i zaista sam u dosadašnjoj komunikaciji, naišla na izuzetno veliku podršku. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju planiramo i koje ćemo i dalje raditi.

NoviGlas: Da li su u planu i nove operativne procedure i zahvati?

Dr Lovrić : Podižemo jedan drugačiji način rada. 18. februara dolazi nam ekipa vaskularnih hirurga sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje na čelu sa njihovim direktorom, prof. Dr Milovanom Bojićem, gdje će nastaviti i obogatiti našu saradnju. Od sada će se u bijeljinskoj bolnici raditi i operacija karotidnih arterija. Namjeravamo raditi operacije štitne žlijezde, vraćamo RCP koji je nekad bio jedini u bijejinskoj bolnici se radio. Otvaramo vrata ortopediji, od sada će naši pacijenti moći da rade operacije i kuka i koljena u bijeljinskoj bolnici, operacije očiju i mnogo toga još imamo u planu.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .