NOVI GLAS

Bijeljina – Deset godina ne mogu da uknjiže stanove “MDM komerca”, stigao odgovor iz ministarstva

 Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske može reagovati samo kao drugostepeni organ, ukoliko investitoru Dragiši Marjanoviću čije je preduzeće “MDM komerc” gradilo zgrade u Ulici 1. decembra u Bijeljini grad Bijeljina iz nekog razloga odbije izdati upotrebnu dozvolu, pa se on žali Ministarstvu.

“U vezi sa ovim slučajem ne možemo ništa tvrditi, jer nemamo papire, ali je vjerovatno došlo do odstupanja od građevinske dozvole, zbog čega nije pribavljena upotrebna dozvola. Investitor prvo mora legalizovati dio objekta koji odstupa od dozvole, da bi mogao dobiti upotrebnu dozvolu da bi se vlasnici stanova mogli uknjižiti”, rečeno je Srni u Ministarstvu.

Iz Ministarstva podsjećaju da su više puta apelovali da građani vode računa o stanju dokumentacije prilikom kupovine stanova.

Stanari više zgrada u Ulici 1. decembra u Bijeljini već deceniju ne mogu da uknjiže u javne evidencije stanove koje su platili investitoru Dragiši Marjanoviću čije je preduzeće “MDM komerc” gradilo ove objekte, zbog čega su zatražili pomoć od gradskih i republičkih vlasti u rješavanju ovog problema.

“Apelujemo da ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, kao i ostale republičke institucije, te gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pomognu da ovaj problem bude riješen, a stanovi uknjiženi, kako bismo mi stanari mogli biti zavedeni kao vlasnici naših stanova”, navedeno je u apelu stanara lamele pet, koji godinama pokušavaju da riješe ovo pitanje.

Stanari ove zgrade, u kojoj se nalaze 62 stana, istakli su da su spremni da pomognu svim institucijama i investitoru da bude ubrzano rješavanje ovog problema.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!