NOVI GLAS

Dodijeljene nagrade za najbolje sportiste i sportske radnike Bijeljine (Foto)

Večeras je u Bijljini, u galeriji Centra za kulturu “Semberija” održana dodjela nagrada najspješnijim sportistima Bijeljine za prošlu, 2019. godinu.

Glavnu nagradu najboljeg sportiste dobio je Velibor Đurić, kapiten bijeljinskog fudbalskog kluba Radnik, koji je sjajnim igrama pomogao svojoj ekipi da ostvari najveći međunarodni uspjeh – Pobjedu u zvaničnoj evropskoj utakmici. Radnik je ljetos igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa favorizovanom ekipom Spartaka iz Trnave, a nakon što su plavi trijumfovali u Banjaluci, ispali su nakon lošijeg izvođenja penala. 

Ne treba zaboraviti da je FK “Radnik” prošle godine osvojio i Kup Republike Srpske.

Spisak 10 najboljih sportista Bijeljine izgleda ovako : 

Velibor Đurić (fudbal)

Luka Vuković (karate)

Saša Nedić (karate)

Dušan Veletić (boks)

Gordana Ilić (džudo)

Luka Jovanović (košarka)

Đorđe Đerić (rukomet)

Sofija Krajšumović (ženski fudbal)

Tatjana Letić (ženski rukomet)

Radenko Tomić (boks).

Fudbalski klub Radnik proglašen je i za najuspješniiju ekipu u muškoj konkurenciji, dok je kod dama ta titula pripala Ženskom rukometnom klubu “Radnik”.

Za najuspješnijeg sportskog trenera u 2019. godini proglašen je Aleksandar Beštić, trener tekvondo kluba “Sokol”, dok je nagradu za najboljeg sportskog radnika dobio Bogdan Rankić, predsjednik Rukometnog kluba “Radnik”. 

Priznanja za najveće nade sporta dobili su : Danijela Mitrović (košarka), Nikola Drljić (odbojka) , Bojana Ostojić (odbojka), Ema Kovač (atletika), Milica Mia Vujić (karate), Uroš Radan (karate), Lana Benović (atletika) i Luka Vejnović (rukomet).

Dodijeljene su i nagrade za najboljeg pedagoga fizičke kulture, koju je dobio Velemir Gojković, nastavnik u OŠ “Petar Kočić” u Brocu, te za najobljeg sportskog novinara, koja je pripala Draganu Tešiću, novinaru Radija RS. Najbolji sportista iz reda osoba sa invaliditetom je Predrag Šarenac iz Košarkaškog kluba u kolicima “Bijeljina”.

 

NoviGlas (Foto : Semberija.info)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .