NOVI GLAS

Hariz je najmlađi član “Mense” – Osvojio 142 poena na IQ testu, a ima samo tri godine!

Trogodišnji dječak postao je najmlađi član koji se pridružio Mensi, najvećem i najstarijem međunarodnom društvu ljudi visoke inteligencije na svijetu.

Muhamad Hariz Nadzim je malezijskog porijekla, a živi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pozvan je da se pridruži Mensi nakon sastanka sa psihologom, a postigao je 142 poena na IQ testu Stanford-Binet, prenosi B92.

“Svaka čast Harizu na pozivu da nam se pridruži. Očigledno je veoma bistar i mi smo presrećni će biti član Mense”, rekao je Džon Stivenidž, izvršni direktor britanske Mense.

Da bi neko postao član ove organizacije, mora “imati IQ koji spada u top dva odsto stanovništva”, navodi se na njihovoj internet-stranici.

IQ test koji je Hariz radio pravljen je za starije od 10 i po godina. Za djecu mlađu od 10 godina, psiholog mora da pogleda rezultate kako bi odredio IQ poene koje neko ima.

“Uporedo sa ocjenom psihologa, Harizov rezultat na Stanford-Binet testu odigrao je veliku ulogu u njegovom prihvatanju u britansku Mensu”, izjavio je portparol ove organizacije Čarls Braun.

Test se sastoji od kombinacije matematike, čitanja, pamćenja i logičkog razmišljanja.

> NASLOVNA – NoviGlas <

Harizova majka Nur Anira Asjakin kaže kako je oduvijek znala da je Hariz poseban, ali i da se ponaša kao “sasvim običan trogodišnjak, koji voli da crta i čita”.

 

(nezavisne)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!