NOVI GLAS

Kamiondžija iz BiH napravio haos na auto-putu – Putnike iz autobusa izvlačili vatrogasci (Video)

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na auto-putu kod Ljubljane, prema graničnom prelazu s Austrijom Karavanke, lakše su povrijeđeni vozač autobusa i dvojica vozača kamiona.

Prema prvim informacijama, nesreću je, zbog neprilagođene brzine, skrivio kamiondžija iz BiH. Državljanin BiH je, naime, udario u ogradu, nakon čega su na njega naletjeli još jedan kamion i autobus s putnicima iz Hrvatske.

Hrvatski autobus, u kojem je bilo 30 osoba, od čega 28 putnika, nakon sudara je probio zaštitnu ogradu i dijelom prešao na suprotnu stranu auto-puta prema Ljubljani.

Putnike i vozače su nakon pola sata evakuisali vatrogasci te ih odveli u susjedni Šenčur, gdje su pričekali na dolazak drugog autobusa, koji ih je odvezao prema odredištu.

Uprkos strahovanju da bi u nesreći moglo biti žrtava, pokazalo se da u autobusu niko nije bio povrijeđen, dok su lakše povrede zadobili vozači kamiona i autobusa.

Nočna nesreča na avtocesti

🆕️Proti Ljubljani in Karavankam promet sproščen, posledice odstranjene….ℹ️Zato👇 je pri Brniku ❌🚧zaprta gorenjska avtocesta proti Jesenicam in prehitevalni pas proti Ljubljani. Odstranjevanje posledic bo trajalo še vsaj 2-3 ure ali več. 🙏Nastal večji zastoj, prosimo previdno.

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Monday, January 20, 2020

Komandir saobraćajne policije Kranj Zoran Kužet izjavio je kako je utvrđeno da je nesreću izazvao državljanin BiH, koji je vozio kamiona i da je uzrok neprilagođena brzina.

Testovi na prisutnost alkohola kod sve trojice vozača bili su negativni pa se događaj tretira kao saobraćajni prekršaj.

Autocesta iz Ljubljane prema Austriji bila je zbog nesreće zatvorena za saobraćaj više sati, pišu Jutarnje vijesti.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!