NOVI GLAS

Državljanin BiH kupovinu polovnog vozila u njemačkoj platio životom

Državljanin BiH Šerif G. ubijen je u njemačkom gradu Blankenfeldu kod Berlina zbog svađe oko polovnog auta vrijednog 40.000 evra.

Njega je hicem iz pištolja usmrtio vlasnik obližnjeg lokala brze hrane Bernd S. ( 59), koji je potom pozvao policiju i kazao da je Šerifa ubio u samoodbrani.

Osumnjičeni je policiju pozvao 19. januara oko 23 časa. Odmah je na mjesto zločina poslato nekoliko policijskih patrola. Bernd S. je policajce odveo do podruma gdje se leš nalazio. Osumnjičeni je odmah uhapšen i odveden na ispitivanje, a nezvanično, motiv zločina je sukob zbog preprodaje polovnog vozila vrijednog oko 40.000 evra.

Njemački mediji prenose da se sve desilo tokom vikenda kada je Šerif G. došao u lokal brze hrane da bi sa Berndom S. pregovarao o prodaji automobila.

Nije poznato ko je od njih prodavao, a ko kupovao vozilo, ali je navodno između njih dvojice došlo do svađe tokom koje je Bernd S. upucao Šerifa G. i ostavio ga u podrumu svoje kuće.

Njemačka policija pokrenula je opširnu istragu i izuzela tragove s mjesta zločina kako bi se utvrdilo da li se radi o ubistvu u samoodbrani ili nečemu drugom. Rođaci stradalog su se tokom policijskog uviđaja okupili na mjestu zločina i neki od njih su ispričali da rođaka nisu vidjeli od subote.

– Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S. Zato smo i posumnjali da mu se tu nešto dogodilo – rekao je rođak ubijenog.

Osumnjičeni Bernd S. poznat je policiji u Njemačkoj po krivičnim djelima. Tokom maja 2017. “folksvagen polo” je uletio u njegov lokal, u trenutku kada je on bio u kući. Bernd S. je nakon toga tvrdio da se radilo o smišljenom pokušaju ubistva. Policija je pokrenula istragu koja je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći i da niko nije pokušao da ga ubije.

Protest

Tokom uviđaja ubistva Šerifa G. na mjesto zločina stigao je veći broj njegovih poznanika i rođaka, koji su protestovali i tražili da ubica odgovara za zločin. Mjesto zločina su obezbjeđivale jake policijske snage naoružane automatskim puškama. Njemački mediji pišu da su policajci imali puno problema da smire rođake ubijenog.

 

 

(glassrpske)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!