NOVI GLAS

Bijeljina – Radomir Marjanović : Moramo iskoristiti izuzetan geografski položaj Bijeljine

Radomir Marjanović, aktuelni načelnik opštinskog odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu, odgovrio je na nekoliko pitanja vezanih za poslovni, ali i privatni život. 

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?

Svakako jednu zdravu porodicu, sa dvoje odrasle i uspješne djece, a što se tiče poslovnog uspjeha teško mogu da izdvojim jedan segment, jer sam u dosadašnjoj karijeri, koja traje više od 30 godina, obavljao dosta značajnih i odgovornih poslova.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?

Kao gimnazijalac sam razmišljao da studiram medicinu, jer je to jedan zaista humani poziv, ali realni život me odveo u drugom pravcu. Završio sam ekonomiju, a, priznaćete, to se prilično razlikuje.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?

Knjiga „Na Drini ćuprija“. Čitao sam je kao učenik gimnazije, ali i nedavno ponovo i izaziva drugačiji doživljaj i razmišljanje u odnosu na školske dane. Film koji sam gledao nedavno „Kralj Petar I“.

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujte slobodno vrijeme?

Ranije sport, sada sve manje, amaterski planinarenje – šetnje planinarskim stazama na lokacijama u Republici Srpskoj i Srbiji, na vikendici održavanje voćnjaka i vinograda, a sa ocem pčelarski poslovi.

Šta bi, po vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?

Dosta je urađeno zadnjih godina, tako da Bijeljina dobija izgled modernog grada. Međutim, treba nastaviti sa daljom izgradnjom potrebne infrastrukture, a od većih objekata mislim da Bijeljina, kao grad, zaslužuje izgradnju jedne gradske multifunkcionalne sportske dvorane. Takođe, treba nastaviti sa stvaranjem dobrog poslovnog ambijenta za potencijalne investitore koji bi otvarali nova radna mjesta.

​Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?

Bijeljina i Semberija imaju izuzetan geografski položaj i ukoliko bi se ostvarili planovi oko izgradnje auto-puta stvorili bi se još povoljniji uslovi za dalji privredni razvoj ovog grada i regije, što bi omogućilo da Bijeljina postane perspektivan grad u kome bi mladi ostajali i gradili uspješno porodicu. Ja se iskreno nadam da će se to ostvariti.

 

(semberija.info)

POSTANIMO PRIJATELJI