NOVI GLAS

Bijeljina – Ove sedmice smjena direktora “Toplane” : Da li je na pomolu najavljena “sječa direktora gubitaša”?

Ove sedmice biće smijenjen direktor JP “Gradska Toplana” u Bijeljini, Mladen Krasavac, najavio je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković.

Marković je, gostujući u emisiji “Panorama” NTV Arena, najavio smjenu direktora ovog javnog preduzeća, inače kadra Partije demokratskog progresa.

“Mi smo po koalicionom sporazumu rukovodili Gradskom Toplanom i mogu reći da smo imali negativan izvještaj za 2019. godinu, ali da razlozi za to leže u povećanju cijene energenta i lošoj naplativosti. Nije omogućeno proširenje mreže za nova preduzeća i nove zgrade i to se reflektovalo da se gubitak iz godine u godinu kumulira i zbraja”, objasnio je Marković, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a.

Marković je istakao da je PDP  ozbiljno pristupio najavi sa kraja oktobra prošle godine, kada je rečeno da su moguće smjene menadžmenta i uprave u gradskim preduzećima koja posluju sa gubitkom.

“Kada smo dali izjavu da ćemo neka lica koja su proizvela gubitke sankcionisati, to smo i uradili, ali nije dovoljno reći da će se promijeniti direktor, treba tražiti razloge zbog kojih su ti gubici nastali”.

Ko će zamijeniti Krasavca  na toj poziciji, još nije poznato.

“Sve ovo što dogovaramo na nivou lokalne zajednice ćemo dogovoriti s gradonačelnikom. Bitno je da nađemo kvalitetno rješenje, da stavimo čovjeka koji će kvalitetno raditi, a da li će biti iz naše partije, to je manje bitno, jer mi nikad nismo bili opterećeni određenim pozicijama”, rekao je Marković dodajući da su sve politike prolazne, a da je realizacija projekata prioritet.

Na pitanje da li je smjena Krasavca početak “sječe direktora gubitaša”, Marković je odgovorio:

 “Gradonačelnik je najodgovornije lice kad je u pitanju lokalna zajednica s obzirom da je on predstavnik državnog kapitala u preduzećima u kojima grad upravlja. Na njemu i na koaliciji je da donese odluke kad su u pitanju određene kadrovske smjene. Ja sam rekao da očekujemo razgovor s gradonačelikom na tu temu i da vidimo u kom smjeru ćemo određene sankcije tim preduzećima, odnosno prema menadžmentu vršiti, tako da je na njemu sljedeći potez, a mi ćemo sprovesti sve odluke koje izvršna vlast bude tražila od nas”, objasnio je Marković.

On je dodao da ne zna kakav je status menadžmenta drugih gubitaških preduzeća i da je to donekle i pitanje političkih odluka ljudi koji rukovode političkim partijama, a čiji su kadrovi na određenim pozicijama. 

“Mislim da će gradonačelnik poslije ovih praznika vjerovatno potegnuti određene mjere i krenuti u realizacije dogovora”.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!