NOVI GLAS

Bijeljina – Marković : “Mićić je poranio sa kandidaturom, možda će i PDP imati svog kandidata”

Predsjednik GO PDP Bijeljina Slaviša Marković rekao je da je ova partija spremna na sve varijante i na razgovare sa svima, kada su u pitanju predstojeći lokalni izbori i podrška kandidatu za gradonačelnika, kao i da nije isključena mogućnost i da PDP ima svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

„Spremni smo da razgovaramo, kada je u pitanju podrška za gradonačelnika, kao što je rekao i sam gradonačelnik, sa svima, na sve teme. Mi nemamo tu nikakvih problema. Na kraju krajeva, možda će se desiti i da PDP ima svog kandidata za gradonačelnika. Ni to nije isključeno“, izjavio je Marković za televiziju Arena. 

Na pitanje da li ima ambicije da bude kandidat za gradonačelnika, Marković je rekao da su postojali neki načelni dogovori sa aktuelnom skupštinskom većinom i sa koalicionim partnerima da možda i na tu temu razgovaraju svi zajedno.

„Da budem iskren, mi smo imali neke načelne dogovore i sa aktuelnom skupštinskom većinom i sa koalicionim partnerima da, možda, na tu temu razgovaramo svi zajedno. Ono što je bila moja želja, kada je riječ o Bijeljini, je da, prije svega, razgovaramo sa aktuelnom skupštinskom većinom i oko personalnog kandidata. Nismo bili opterećeni da PDP mora imati svog kandidata. Kao što sam rekao, nijednog momenta, ni za ove tri godine, vidjeli ste, nismo bili opterećeni nekim ličnim pozicijama, kao ni ličnim funkcijama“, istakao je Marković.

Govoreći o kandidaturi prvog čovjeka Bijeljine Miće Mićića za gradonačelnika, Marković je rekao da PDP do sada nije obavio nikakve razgovore, kada je u pitanju podrška kandidaturi Mićića.

„Kandidatura gospodina Mićića je vjerovatno bila rezultat njihovih odluka, na njihovim organima partije. Mi na tu temu nismo imali nikakve razgovore, odnosno nismo bili ni pozivani, kada je u pitanju navedena kandidatura, ni da podržimo, ni da ne podržimo. Vidjeli smo, i iz vaše emisije, na kraju krajeva, da je i gradonačelnik rekao da će obaviti razgovore sa svima, i sa opozicijom, što znači da se gradonačelnik opredijelio da ne ide u pregovore samo sa skupštinskom većinom“, rekao je Marković.

Marković je rekao i da će se vidjeti na koji način će se odluka Mićića da razgovara sa svima odraziti u međustranačkim pregovorima.

„Mi smo očekivali, vjerovatno, kao i dio skupštinske većine, da prve razgovore obavi sa nama, sa ljudima iz aktuelne skupštinske većine i da zatim procjenimo da li je potrebno da razgovaramo sa još nekim, drugim političkim partijama. Njegova izjava je sama po sebi znak da će u Bijeljini razgovarati sa svima i da će otvoriti, vjerovatno, sve moguće političke kombinatorike“, smatra Marković.

Marković je rekao da će PDP vidjeti u kom smjeru će Mićić voditi razgovore, koji će biti njegovi prvi potezi i prve političke partije sa kojima će razgovarati, te da će vjerovatno u tom djelu  to uticati na opredjeljenje PDP, kada su u pitanju lokalni izbori.

„Mislim i da je ova kandidatura gradonačelnika Mićića možda poranila,  jer do oktobra je još deset mjeseci. Ko će izdržati više ta politička previranja, ako već od danas krenemo u kampanju. Vjerovatno gospodin Mićić ima svoje razloge zašto je izašao sa ovom kandidaturom. Očekujem, naravno, da razgovaramo i sa njim na tu temu, ali sa druge strane vidjećemo i u kom smjeru će on voditi razgovore – kada je rekao sa svima, koji će biti njegovi  prvi potezi, koje će biti prve političke partije sa kojima će razgovarati. Vjerovatno će u tom djelu to uticati na neko naše opredjeljenje, kada su u pitanju lokalni izbori“, istakao je za televiziju Arena Marković.

Predsjednik GO PDP Bijeljina rekao je da će nakon svih pregovora ova stranka donijeti odluku u kom smjeru će dalje ići, istakavši da će odluka o podršci kandidatu ili eventualnoj kandidaturi iz redova PDP biti donesena u maju.

 

(desavanjaubijeljini)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!