NOVI GLAS

Višković potresen teškim uslovima jedanaestočlane porodice – Plaćen dug za struju, kuća se renovira (Foto)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika posebnu pažnju posvetio je višečlanim socijalno ugroženim porodicama i samohranim majkama sa bolesnom djecom, uputivši 26 rješenja u iznosu od po 500 KM u vidu jednokratne novčane pomoći.

Potresen teškim životnim uslovima i životom u kući bez struje i kupatila u kojoj dane provodi jedanaestočlana porodica Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente, premijer Višković odlučio je da porodici koja je 3. januara postala bogatija za još jednog, najmlađeg člana Damjana, koji je ujedno i prva beba rođena u Derventi, uruči jednokratnu novčanu pomoć.

Izdvojena novčana sredstva ovoj porodici će pomoći da prevaziđe tešku materijalnu situaciju i omogućiti da u njihovoj kući nakon dugogodišnjeg mraka, tužbi i isključenja, sijalica ponovo zasija.

“Ova pomoć nam mnogo znači, jer je meni i mojoj porodici omogućila da imamo dom. Živjeli smo u staroj i za život neuslovnoj kući, sagrađenoj prije 35 godina. Zbog duga iz 2008. godine u kući nismo imali ni struje, ali sada je to riješeno. Kuća se trenutno renovira i očekujemo da će radovi biti završeni do kraja januara”, rekao je Vladimir Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente za portal “banjaluka.net”.

Praznike u novom, za život uslovnijem domu, zahvaljujući premijeru Viškoviću, dočekao je i Duško Stojanović iz Šešlija kod Doboja. Duško je samohrani otac dva sina, koji je do sada živio u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

Dječiji smijeh i porodična toplina sedmočlane porodice Čeranić iz Sokolovića kod Sokoca posebno su obradovali premijera, koji je ovoj porodici obezbijedio novčanu pomoć, dok su se tromjesečni Jovica, dvogodišnja Slađana, devetogodišnja Aleksandra i dvije godine stariji Aleksandar i najstarija Gordana obradovali pripremljenim novogodišnjim paketićima, koje im je pored donacije priredila Vlada Republike Srpske.

“Zahvaljujući premijeru Viškoviću, koji je donirao 3.000 KM, moj suprug će moći da nastavi liječenje. Pored toga, iz Vlade Republike Srpske stiglo nam je obećanje da će učestvovati u izgradnji nove kuće na proljeće, a djecu su za vrijeme praznika obradovali paketićima. Ova pomoć nam znači mnogo i ovom prilikom želim da se zahvalim premijeru i svim ljudima koji su nam pomogli”, rekla je Blaženka Ćeranić iz Sokolovića kod Sokoca.

Prema pisanju ovog portala, ni ove godine nisu zaboravljeni mališani iz roditeljske kuće, pa tako pored paketića, premijer Višković i Vlada Srpske pružaju svu potrebnu podršku u funkcionisanju roditeljske kuće i aktivnosti koje provodi udruženje “Iskra” i “Mladice”.

 

 

(srna)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!