NOVI GLAS

Velika akcija na Rači – U krovu autobusa pronađeni mobilni telefoni (Foto)

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli su cigarete, mobilne telefone i drugu tehničku robu u vrijednosti 45.000 KM.

“Zaplijenjeno je 4.890 paklica različitih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na ‘crnom tržištu’ jer nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe”, navedeno je u saopštenju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kako su naveli akciju su proveli ovlašteni službenici UIO iz Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla u suradnji sa službenicima MUP RS-a.

U saopštenju su dodali da je druga operativna aktivnost izvršena na GP Rača.

“Izvršen je detaljan pregled autobusa na GP Rača uz upotrebu specijalističke opreme i tom prilikom u krovu autobusa i prostoru za ventilaciju pronađena je veća količina mobilnih telefona i druge tehničke opreme”, navedeno je u saopštenju UIO BiH.

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI