NOVI GLAS

Nešić oštro odgovorio SDA : “Možda se i nama ne svidi neko zbog boje kose ili očiju”

Vršilac dužnosti predsjednika DNS Nenad Nešić kaže da treba podržati Mlađena Božovića, kojeg je ova stranka predložila za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, jer ispunjava sve uslove da bude imenovan u Savjet ministara, te da se u suprotnom šalje loša poruka.

– Koliko je meni poznato sve stranke koje učestvuju na nivou BiH su rekle da je za njih prihvatljiv svaki kandidat koji prođe bezbjednosne i provjere CIK. Božović je prošao obje provjere i to je jasno rečeno. Mi smo dobili akte da ispunjava sve uslove da bude imenovan u Savjet ministara – rekao je Nešić nakon najave SDA da će ozbiljno razmatrati imenovanje Božovića.

Nešić poručuje da bi bila veoma loša poruka da neko nekome određuje ko može biti ministar, a ko ne.

– Ako je neko ispunio uslove, onda treba podržati tog čovjeka. U suprotnom, može se desiti da se i nama neko ne sviđa kako se zove, koju boju kose ili očiju ima – rekao je Nešić za portal Kliks, nakon što su iz SDA danas poručili da nije ispoštovan dogovor SDA i SNSD o tome da nestranački kandidat bude predložen za ovu ministarsku funkciju.

On naglašava da nije saglasan sa tim da je dogovor prekršen i ističe da Božović jeste nestranački kadar.

– On Božović nije član DNS-a, niti je ikada bio. Neka bilo ko nađe dokaz da je član, mi ćemo ga odmah povući. Božović je ispunio taj osnovni uslov da je nestranačka ličnost i da je iz reda ostalih – ističe Nešić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u četvrtak, 16. januara, trebalo bi da odluči da li će Mlađen Božović iz DNS-a biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara početkom januara nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Predstavnički dom.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI