NOVI GLAS

Preminula supruga Bate Stojkovića – Bila je jedina koju je volio, a vjenčali su se u strogoj tajnosti nakon 30 godina

Olga Stojković, inspicijentkinja Ateljea 212 i supruga Danila Bate Stojkovića, preminula je 10. januara u Beogradu, poslije duge i teške bolesti.

Olga i Bata su se, inače, upoznali u pozorištu, a tek poslije tri decenije vjenčali su se u strogoj tajnosti.

“Upoznali smo se u pozorištu, u zgradi Borbe. Ja sam ih sve sa klase prvo preslišavala, a onda gledala njihove diplomske predstave. Počela sam od garderobe, bila razvodnica i došla do scene, a fakultet sam okačila mačku o rep. Najbolji životni fakultet je život u pozorištu, a mi smo tamo bili više nego kod kuće. Vjenčali smo se poslije mnogo godina od kako smo se upoznali i proveli zajedno 35 godina. Pred oltar smo stali tek kada se razbolio, a formalnost braka nam ništa nije predstavljala. Bilo je vrlo naporno pratiti ga. Bata je bio veoma privržen porodici, za njega je kuća bila najvažnija na svijetu, mada je, moram reći, dugo živio bećarskim životom. Ali, kad je riješio da se skući i smiri, onda je to poštovao. Govorio je: ‘Kuća ni zbog čega ne smije da trpi.’ Veoma je poštovao tradicionalne vrijednosti, slavio slavu i Božić i veoma brinuo o braći i sestrama”, ispričala je svojevremeno Olga u jednom intervjuu.

Tokom cijele karijere, Bata je bio veoma popularan, ali nikada nije htio da daje intervje i da se fotografiše, već je sve to vješto izbjegavao – te je tako donio odluku da se u strogoj tajnost vjenča za Olgu Stojković.

“Dugo smo bili zajedno, ali vjenčali smo se tek 1991. godine. Njegova sestra, inače pedijatar Vera Kaljević, zabranila mu je i rekla: ‘Kad si čekao dosad da se vjenčaš s njom, čekaj još malo, prvo da ozdraviš i staneš na noge, pa onda izvoli.’ Moja kuma Nada Pešić, Dragoslav Mihajlović i Mihiz bili su nam kumovi. Kada smo izlazili iz Opštine, bilo mi žao Roma koji su govorili: ‘Kume, izgore ti kesa’, a on im je samo odbrusio: ‘Marš u p… materinu’. Poslije smo se vjenčali i u manastiru Vavedenje, a sve smo obilježili tako što smo nas četvoro otišli na ručak. Nikome nije bilo stalo do toga, mi smo to htjeli samo da učinimo starima. Nije nam to palo na pamet, njegovi su se ponašali kao da smo u braku, kao da sam snaja, njegov brat zvao me je gospa mala. Možda mu je nešto dunulo kad se razbolio”, prisjetila se jednom prilikom supruga proslavljenog glumca.

Njih dvoje nisu imali djece, ali je su zato imali štićenicu o kojoj su brinuli.

“Iako nismo imali svoju, brinuli smo se o mnogo tuđe djece. Naša štićenica je Radmila Pavlović, ćerka njegovih najboljih prijatelja. Nije živjela kod nas, ali smo veoma brinuli o njoj”, rekla je u jednom intervju Olga.

 

 

(kurir)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .