NOVI GLAS

Bijeljina – Verica Amidžić, direktorka škole stranih jezika “Anglia” : “Radujem se svakom novom danu”

Verica Amidžić je direktorka i vlasnica škole stranih jezika “Anglia” iz Bijeljine, a odgovorila je na nekoliko zanimljivih pitanja vezanih za lični i profesionalni život. 

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?

Moj uspeh je, čini mi se, činjenica da se radujem svakom danu, da još svašta nešto želim da uradim, da učim, da vidim nešto novo, da upoznam nove ljude… Nadam se da nikada neću prestati da to želim, jer bi to bio nekakav kraj. Nije mi teško da radim na tome da takvih novih stvari bude što više u danu i da ih ja lično stvaram. Žao mi je da spavam. A moram, jer se umorim.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?

Kao srednjoškolac sam voljela matematiku i fiziku i to željela da studiram, ali se desilo da me je moja profesorica engleskog predložila za jednogodišnje školovanje u Americi, država Mišigen, malo mjesto Bronson, i od tada do sada je to engleski.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?

Moja omiljena knjiga je ,,Ptice umiru pjevajući“, australijske spisateljice Colleen McC ullough. To je saga o porodici kroz tri generacije. Ova knjiga je velika i divna kao život, složena, tužna, vesela, savršena.

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?

Moj hobi je putovanje, bilo da je privatno ili povezano s Viteškim vinarskim redom Svetog Đorđa, kome pripadam, zahvaljujući mojoj dragoj i mnogo poštovanoj prijateljici gospođi Lisi Brown, iz Beograda, ili da ja organizujem izlete sa zaposlenima u Angliji.

Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?

Apsolutno i prije svega privredu. Ona je osnov svega ostaloga što treba da nam je cilj, a to su savremenije obrazovanje, efikasnije zdravstvo, više kulturnih dešavanja. Međutim, to je sve nemoguće bez dramatičnog pomaka u ekonomiji, bez nalaženja potencijalnih domaćih ili stranih investitora ili bez mudrog ulaganja, a što je prije svega uloga vlasti. Mora se stvarati više onoga što pravi novac, a ne samo ono što troši.

Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?

U srcu vidim Bijeljinu punu mladih ljudi, koji se školuju, zapošljavaju i zasnivaju porodice. Muči me neizvjesnost da li oni koji mogu i trebaju da urade nešto da bi se ovaj san ostvario, to mogu da urade.

 

(Semberija.info)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!