NOVI GLAS

Položen vijenac na spomenik 12 beba – “Pokazatelj žrtve i veličine Srpske”

Delegacija Srba sa Kosova i Metohije i Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji danas su, povodom obilježevanja 9. januara – Dana Republike Srpske, položili vijenac na spomenik 12 beba u Banjaluci.

Vijenac su položili predsjednik i potpredsjednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, predsjednik opštine Zvečan Ivan Todosijević, predstavnik privrednika sa Kosmeta Radoš Petrović, predstavnik Kombinata “Trepča” Jovan Dimkić i predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Simić je izrazio zadovoljstvo što delegacija Srba sa Kosova i Metohije danas u Banjaluci prisustvuje obilježavanju Dana Republike zajedno sa narodom Srpske.

On je izrazio zadovoljstvo što sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji njeguju odnose između Srba u južnoj srpskoj pokrajini i Srpskoj.

– Nadamo se da ćemo mnogo godina dolaziti u Republiku Srpsku i proslavljati uspehe našeg naroda zapadno od Drine – istakao je Simić.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je delegaciji Srba sa Kosmeta za to što su uveličali obilježavanje Dana Republike Srpske.

Arlov je rekao da je smrt 12 beba jedan od najvećih zločina proteklog rata i da su one umrle zbog nemarnosti međunarodne zajednice.

– Ovaj spomenik pokazuje kolika je žrtva i veličina Republike Srpske i koliko je teško bilo stvoriti Srpsku. Ne smijemo nikada zaboriti te najmlađe žrtve rata -istakao je Arlov.

On je dodao da su Republika Srpska i Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu mnogo prisutni na Kosovu i Metohiji s ciljem da im se pomogne da opstanu i “da očuvaju srpsku vjekovnu ikonu”.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!