NOVI GLAS

Ugljevik – Vasilije Perić čestitao 9. januar : “Najljepše je živjeti tamo gdje si rođen”

Načelnik ugljevičke opštine Vasilije Perić čestitao je danas građanima Srpske 9. januar – Dan Republike i iskazao poštovanje porodicama onih koji su dali život za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Perić je, na tradicionalnom prijemu za predstavnike privrednog, društvenog i političkog života opštine Ugljevik uoči Dana Republike, zahvalio svima koji su dali doprinos stvaranju Srpske.

On je istakao da je cilj da Ugljevik i dalje bude jedna od najnaprednijih sredina u Srpskoj, te kao prioritet izdvojio ostanak stanovništva na ovim prostorima, posebno mladih.

“Najljepše je živjeti tamo gdje si rođen”, naglasio je Perić na prijemu u hotelu “Atlas”.

On je izrazio zadovoljstvo rezultatima u prošloj godini, u kojoj su realizovane aktivnosti za ubrzan razvoj Ugljevika.

“Uspjeli smo da uvedemo program šire podrške porodici, dodjeljujemo po 400 KM za svako novorođeno dijete, pomažemo i vantjelesnu oplodnju, a u vrtiću smo smanjili cijenu cjelodnevnog boravka sa 135 KM na 95 KM”, naveo je Perić.

On je dodao da opština Ugljevik finansira besplatne škole sporta, plivanja, glume, kao i razna sportska udruženja, događaje u oblasti kulture.

“Pomažemo učenike u osnovnim i srednjim školama, povećali smo studentske stipendije, imamo i najnižu cijenu vodosnabdijevanja i daljinskog grijanja”, naveo je Perić.

On je rekao da budžet opštine za ovu godinu iznosi 15,7 miliona KM, te naveo da će za podsticaj privredi i poljoprivredi biti dodijeljeno 350.000 KM.

“Imamo program kojim ćemo u ovoj godini uložiti 4,1 milion KM u izgradnju i rekonstrukciju puteva, parking-mjesta, rasvjete širom opštine, pješačkih staza, poboljšanje vodosnadbijevanja. Imamo i jedinstven program u Republici Srpskoj stambenog zbrinjavanja porodica kojima je potrebna pomoć za izgradnju stanova”, naglasio Perić.

Protojerej-stavrofor Milan Topić čestitao je Božić i Dan Republike u ime Crkvene opštine Ugljevik.

“Za Republiku Srpsku su dati mnogi životi. Srpska je naša kuća”, istakao je Topić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić čestitao je svim građanima praznike i ocijenio da je protekla godina bila uspješna za ovu opštinu.

“Nastavak naše politike je podsticaj nataliteta, a uporedo i infrastrukturni projekti koji znače opstanak stanovnika na ovim prostorima”, rekao je Simić.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI