NOVI GLAS

Semberija – U Bijeljini niče replika Hilandara! (Video)

Episkop zvorničko – tuzlanski Fotije jutros je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini. Čestitavši okupljenim vijernicima Božić, najavio je i velike projekte za naredni period.

Nakon čitanja Božićne poruke patrijarha Irineja i pričešća, prisutnima je Božić čestitao i vladika i najavio da će u Bijeljini uskoro  biti podignut hram posvećen Svetom Savi.

“Riječ je o zadužbinskom hramu, koji će biti nedaleko od autoputa koji treba da prođe kroz ovaj kraj. Hram će biti izgrađen po ugledu na Hilandar na Svetoj Gori, ali trebalo bi da bude malo veći”, najavio je Fotije čestitavši Božić okupljenim vijernicima.

On je dodao da će to imati višestruku korist za ovaj kraj.

“Vjerujući narod će imati još jednu svetinju u kojoj se moli Bogu, a s druge strane, nadamo se da će hram posjećivati svi oni koji budu prolazili ovuda, kao što mnogi posjećuju i Hram Svetog Save u Beogradu na Vračaru”, poručio je Fotije.

Kako je rekao u obraćanju nakon Božićne liturgije, očekuje ih pronalazak adekvatne lokacije i rješavanje svih proceduralnih pitanja, ali nadaju se da će od ovog Božića realizacija te ideje početi. 

 

NOviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!