NOVI GLAS

Otkriveni detalji nesreće u kojoj je poginulo troje mladih – Takmičili se u ispijanju alkohola

Cure novi detalji stravične nesreće u kojoj je juče u Osijeku poginulo troje mladih koji su se vraćali iz noćnog izlaska.

U nesreći su poginula dvojica mladića u dobi od 19 i 24 godine, a poginula je i 25-godišnjakinja, dok je 21-godišnja djevojka teško povrijeđena. Četvero mladih BMV-om se vraćalo iz noćnog izlaska. Automobilom je upravljao 19-godišnjak.

Vozač je usljed prevelike brzine izletio s ceste, nakon čega je BMV udario u stablo. Hrvatski mediji pišu da je 19-godišnjak vozio bez položenog vozačkog ispita. Prema nepotvrđenim informacijama, mladić je polagao vozački ispit, ali ga nije položio. Uprkos tome, već je i prije vozio.

Mediji pišu informacije da je ljetos već skrivio nesreću, ali ni za to nema službene potvrde.

Za sada nije poznato je li, uz preveliku brzinu i neiskustvo, 19-godišnji vozač vozio i pod utjecajem alkohola.

Ono što je poznato jeste da je četvero mladih samo nekoliko sati prije tragedije na Instagramu objavljivalo slike i snimke ispijanja alkohola.

Objavili su više snimki i fotografija takvog sadržaja, a na jednoj slici piše “Takmičenje u ispijanju alkohola”. Mladi su se, naime, zabavljali u jednom narodnjačkom klubu u Osijeku.

Povrijeđena djevojka koja je jedina preživjela nesreću je sada stabilno. Zadobila je teške povrede mozga, grudnog koša, stomaka i kostiju.

S obzirom na stanje automobila nakon nesreće, gotovo je sigurno da se BMV kretao brzinom mnogo većom od dopuštene. O silini udara svjedoči i činjenica da je motor BMV prilikom udara izletio iz automobila i ostao na tlu dvadesetak metara dalje. Svuda oko mjesta nesreće bili su rasuti dijelovi automobila.

Zbog stravične nesreće i velike tragedije osječki gradonačelnik Ivan Vrkić proglasio je utorak danom žalosti u gradu.

(Avaz, Index)

POSTANIMO PRIJATELJI