NOVI GLAS

Kapiten Zvezde napušta klub – Ovo su detalji milionskog transfera!

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Marko Marin napustiće klub i preseliti u Saudijsku Arabiju.

Naime, na zvaničnom Twitter nalogu Al Ahlija saopšteno je da je Marin postigao dogovor sa saudijskim klubom.

“Marin će završiti transfer i preći iz Crvene zvezde u Al Ahli nakon završenog ljekarskog pregleda”, navodi se u saopštenju Al Ahlija.

Prema saznajima MOZZART Sporta, Marin je u početku odbijao pomisao da se preseli na Bliski istok, međutim, u subotnjim popodnevnim satima počeo je da se „lomi“, da bi jutros osvanuo na sajtu Al Ahlija, kao novo pojačanje tog kluba. Ukoliko prođe ljekarske preglede, a to je u najvećem broju slučajeva samo formalnost, posao će biti ozvaničen.

Ono što je jasno jeste da je kompletan posao vredan 7.500.000 dolara, s obzirom da Arapi trguju u američkoj valuti.

Al Ahli će na ime obeštećenja proslijediti Crvenoj zvezdi 2.500.000 dolara i to u dvije jednake rate, s tim da ne ostaje cijeli iznos beogradskom klubu.

Od pomenute sume na ime obeštećenja dio će biti prosleđen Olimpijakosu, jer je takav dogovor postignut ljeta 2018, kad je iskusni vezista došao u Beograd.

Sporazum predviđa da se od ukupne sume obeštećenja najprije odbije 700.000 evra koliko je Zvezda već platila Grcima, a ostatak se dijeli tako što 70 odsto novca ostaje prvaku Srbije, a preostalih 30 procenata ide u Pirej.

Sličan model saradnje primijenjen je i u slučaju Milana Pavkova, kad je korpulentni napadač prelazio iz niškog Radničkog na Marakanu. Suštinski, Zvezda će, kad se novac prevede u evre, inkasirati oko 1.700.000 evra, a Olimpijakosu sleduje oko 500.000.

Što se tiče ličnih uslova Marka Marina, ugovor je na dvije i po godine, do ljeta 2022. Zarada je 2.000.000 dolara po sezoni, što znači da će, ako do kraja ostane u Džedi, inkasirati 5.000.000 dolara.

 

(mozzartsport)

POSTANIMO PRIJATELJI