NOVI GLAS

Bijeljina – Cacanović o smjeni : “Razrješen sam bez razloga, tražiću zaštitu na sudu!”

Slaviša Cacanović, koga je Nadzornog odbor danas razriješio dužnosti direktora AD “Grad” u Bijeljini, kaže da je razriješen bez najave, povoda, objašnjenja i bez ikakvog valjanog razloga, te ističe da će morati da sebe zaštiti na sudu.

“Mi smo takva država da su ovakve stvari, nažalost, normalne. U obrazloženju mog razrješenja jednostavno nema obrazloženja smjene, nego sam po odluci resornog ministarstva, odnosno resorne ministarke, smijenjen. Vjerovatno je to politički, ali nažalost takvo je stanje”, kaže Cacanović.

Cacanović ističe da on nije rođen kao direktor i da sve ovo prihvata normalno, ali je neprihvatljivo, kako kaže, na ovakav način nekoga smijeniti a ne dati mu mogućnost za obrazloženje.

“Politikom sam i došao, ali nisam došao na ovakav način i bila je stvar dogovora. Ja nisam rođen kao direktor i, naravno, sve ovo prihvatam normalno, ali naravno da ću preko suda zaštititi sebe, zato što sam smijenjen u mandatu i zato što sigurno nije bilo razloga za moju smjenu”, tvrdi Cacanović.

On kaže da je imao odličnu saradnju i sa Nadzornim odborom, te da su i oni zatečeni ovakvim stanjem stvari.

“U suštini ja ih razumijem, oni su stranački vojnici, tako da je do toga moralo da dođe. Ja za sebe nisam nimalo zabrinut i sigurno ću moći da se zaštitim putem redovnog sudskog procesa, odnosno tužbe za nadoknadu štete i vraćanje na mjesto direktora u preduzeću AD “Grad”, kaže Cacanović.

Cacanović ističe da je za njega najvažnije to što je firma AD “Grad” za vrijeme njegovog mandata bila stabilna, što je pozitivno poslovala i pravila određene iskorake.

“To mi je najveća satisfakcija, da je žiro-račun stabilan, da su započete velike, kapitalne investicije za vrijeme mog mandata”, naglašava Cacanović.

On je zahvalio svim radnicima preduzeća AD “Grad” na korektnoj saradnji, a naročito svim zakupcima u hali, u Buvljaku i kvantaškoj pijaci.

“Zaista sam imao odličnu saradnju sa njima i prepoznavanje, na jednom, više nego drugarskom nivou”, ističe za Dešavanja u Bijeljini Cacanović.

Cacanović je poželio novom vršiocu dužnosti direktora preduzeća AD “Grad” da nastavi trend pozitivnog poslovanja.

“Od srca mu želim da taj trend pozitivnog poslovanja nastavi. Želim mu uspjeh, kako njemu, tako i svim radnicima preduzeća AD Grad”, poručio je Cacanović.

 

(desavanjaubijeljini)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!