NOVI GLAS

Lažni intervju Gorana Bregovića napravio pometnju : “Pozivamo istražne organe da sankcionišu odgovorne”

Društvenim mrežama velikom brzinom proširila se vijest o izmišljenom intervju sa Goranom Bregovićem, u kojem muzičar hvali virtualnu valutu bitkoin. Ovo je, inače, drugi put u samo nekoliko mjeseci da je portal Vijesti postao žrtva zloupotrebe vizuelnog identiteta.

Osim zloupotrebe imena Gorana Bregovića, u lažnoj vijesti se navodi i izmišljena izjava guvernera Centralne banke BiH Senada Softića u sličnom kontekstu. Podsjećanja radi, u oktobru mjesecu sa istim ciljem i na sličan način je zlopotrijebljeno ime Vjekoslava Bevande, ministra finansija i trezora BiH.

“Ovo je već drugi put da nam se ovo dešava. Pozivamo istražne organe da se sankcionišu neodgorni pojedinci ili grupe koji su pokušali da lažnu vijest prikažu vjerodostojnom tako što su zloupotrijebili vizualni identitet i logo portala Vijesti.ba. Mi smo 11. oktobra se i zvanično ogradili na portalu od te lažne vijesti, a od policije još uvek nemamo povratnih informacija vezano za ovaj slučaj”, izjavila je novinarka spomenutog portala Nevena Ćosić.

 

 

(kurir)

POSTANIMO PRIJATELJI