NOVI GLAS

Ona je najbolje čuvana kineska tajna – Otac joj je najmoćniji čovjek planete, majka pjevačica, a o njoj se malo zna

Si Đinping je trenutno jedan od najmoćnijih ljudi na planeti. Nastavio je rad svojih prethodnika i uspio je da Kinu dovede do svjetskog vrha na gotovo svakom polju. Bilo da govorimo o tehnologiji, trgovini ili umjetnosti i kulturi, Kina je postala nezaobilazni svjetski faktor.

Kako je Kina rasla po važnosti u svijetu, tako je i Si polako zauzimao svoje mjesto među “vladarima svijeta”.

I pored toga što je u srcu svjetskih zbivanja, malo se zna o privatnom životu kineskog vođe. A definitivno se najmanje zna o njegovoj ćerki, Si Mingze. To je jedna stvar koju Si dijeli sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, čije dvije mezimice su takođe potpuno van domašaja javnosti.

Kineski vođa je oženio čuvenu kinesku pevačicu Peng Lijuan 1987. godine. Ona je u Kini bila mnogo poznatija od svog muža, i svaki njen album je prodavan u multimilionskim tiražima.

Si i Peng Lijuan su dobili svoju jedinu ćerku 1992. godine, a o njenom ranom djetinjstvu se ne zna gotovo ništa. Od 2006. do 2008. godine je studirala francuski jezik u Hangžu školi stranih jezika, a 2010. se upisala na američki univerzitet Harvard u Masačusetsu. Dok je studirala u Americi koristila je pseudonim da ne bi privlačila pažnju javnosti. Na prestižnom američkom koledžu je završila psihologiju i engleski jezik.

O njoj se još zna i da je poslije katastrofalnog zemljotresa u Sečuanu 2008. godine volontirala da pomaže povrijeđenima, a njeno prvo pojavljivanje u javnosti bilo je 2013 godine, kada su za kinesku novu godinu obišli selo Lianđiahe u provinciji Janan.

Mediji se mnogo interesuju za njen ljubavni život, ali i tu nailaze na zid, pošto ona svog izabranika, ako ga uopšte ima, krije od javnosti.

Poslije Harvarda se vratila u Kinu i od 2015. godine živi u Pekingu. Tu se takođe nailazi na veliki broj nepoznanica. Mediji uglavnom navode da se zaposlila kao osoba za odnose sa javnošću u jednoj državnoj instituciji, a postoje glasine da krajnje blisko sarađuje sa svojim ocem.

Pretpostavke su takođe da je kineski establišment priprema za neku od rukovodećih pozicija u kineskom društvu.

Zanimljivo je da postoji veliki broj fotografija na internetu koje navodno prikazuju ćerku kineskog predsednika, čini se da je na svakoj fotografiji potpuno različita osoba. U svakom slučaju, očigledno je da je njen identitet možda i najbolje čuvana tajna Si Đinpinga.

 

(srbijadanas.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .