NOVI GLAS

Bijeljina – Usvojen budžet za narednu godinu – Najavljene brojne investicije za 2020.

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas budžet za 2020. godinu koji će iznositi 51,3 miliona KM, kao i rebalans budžeta za 2019. godinu i Izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine.

Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković istakao je da usvajanje Izvještaja pokazuje da je tekući budžet stabilan i da Grad nije kreditno opterećen.

– Danas smo usvojili dva važna dokumenta, a bitno je naglasiti da naredne godine ističe većina kredita koji su uzeti za kapitalne investicije. Zato se možemo bez opterećenja posvetiti realizaciji planiranih projekata u 2020. godini – najavio je Marković.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dodao je da su najvažniji dokumenti za funkcionisanje Grada usvojeni na vrijeme i da će sljedeće godine u projekte biti uloženo 15,5 miliona KM.

– Od tog iznosa, devet i po miliona KM biće izdvojeno iz redovnog budžeta, a šest miliona iz kredita. Oko pet miliona maraka planirano je za komunalnu infrastrukturu, a jedan od najznačajnijih projekata biće izgradnja nove autobuske stanice, za šta će biti potrebno oko dva miliona KM. Za Grad će biti važne i investicije u oblasti obrazovanja – izgradnja novih radionica pri Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ površine 1.700 metara kvadratnih, objekat osnovne škole u Magnojeviću i izgradnja novih štala u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini – rekao je Mićić.

On je naveo da su važni projekti i izgradnja Vatrogasnog doma, rad na urbanističkoj regulativi u mjesnim zajednicama, kao i priprema Toplane na korišćenje gasa kao energenta.

– Za novu upravnu zgradu Gradskog groblja planirali smo 500.000 KM, a počeće i rekonstrukcija Sokolskog doma u koji će biti smješteni Pozorište, SKUD „Semberija“, Hor „Srbadija“ i još neke organizacije. Očekuje nas i završetak izgradnje Centra za socijalni rad, pri kojem će naredne godine biti otvoren Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama – zaključio je gradonačelnik Mićić.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI