NOVI GLAS

Pijanog vozača isključili iz saobraćaja, on ponovo sjeo za volan i usmrtio mladića!

Nemanja Nikolić (22), bubnjar iz sela Grivac kod Knića, poginuo je u noći između subote i nedjelje u Mrčajevcima kod Čačka kada se u njegov “jugo” direktno zakucao “audi”, čijeg vozača Milana R. je samo sat vremena prije nesreće policija isključila iz saobraćaja jer je “naduvao” 0,3 promila alkohola.

U nedjelju, sat poslije ponoći, Nemanja je krenuo iz Čačka, sa svadbe na kojoj je svirao sa bendom, starim putem ka selu Guncati. Prema nepotvrđenim rezultatima istrage, na njegov “jugo” naletio je “audi” i to u punoj brzini, “far na far”, sudario se sa “jugom”. U tom silovitom sudaru mladi bubnjar je zadobio povrede od kojih je odmah preminuo.

– Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću skrivio vozač “audija”, koji je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i direktno udario u “jugo” koji mu je dolazio u susret – kaže izvor upoznat sa istragom.

Odmah poslije nesreće urađen je alko-test vozaču “audija” Milanu R., koji je pokazao tri nule. Ipak, izvađena mu je i krv i prema tom testu imao je 0,12 promila alkohola. Provjerom je ustanovljeno da je vozača “audija” samo sat vremena prije nesreće, na području Kraljeva, patrola saobraćajne policije isključila iz saobraćaja jer je alkometar pokazao da ima 0,3 promila alkohola.

– Uprkos tom isključenju, nastavio je da vozi. Njemu je nakon trežnjenja određeno zadržavanje, a protiv njega je podnijeta krivična prijava i biće priveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo – napominje sagovornik.

O nesreći, koja je bila malo poslije jedan sat, porodica je, kažu rođaci, obaviještena tek u nedjelju rano u zoru, oko 4.30 časova.

– Nemanjin otac je odmah sa dvojicom komšija otišao na mjesto nesreće. Tamo nije bilo ni “juga” njegovog sina, ni “audija” tog pijanog vozača koji je ubio mladića. Tek mu je kasnije policija rekla neke detalje. A mi još ne znamo ko je vozio taj “audi” i ko je ubio našeg Nemanju – kažu rođaci poginulog mladića.

Prema saznanjima Blica, vozač “audija” Milan R. je iz okoline Kraljeva. Za sada nije poznato zašto se on nakon što ga je patrola saobraćajne policije zaustavila i isključila iz saobraćaja, jer alko-test je pokazao da ima 0,3 promila alkohola, oglušio o to i ponovo sjeo za volan. Ovoga puta nije napravio samo saobraćajni prekršaj, već je ubio mladog muzičara.

Da li će ovaj bahati vozač koji je ne samo ubio talentovanog bubnjara, već i uništio živote njegovih najbližih biti osumnjičen samo za ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom, ili će mu za još neko krivično djelo biti osumnjičen za sada poznato. Za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj ima stradalih nesavjesnom vozaču, prijeti mu kazna zatvora do osam godina. Osim toga, prijeti mu i novčana kazna, dodjela kaznenih poena, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom poslije izlaska iz zatvora.

 

(blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .