NOVI GLAS

Seksi profesorka istorije spavala sa pola škole – Učenici sve priznali

Fiona Vioti (30) spavala je sa dječacima u školi Bišops Dajosesan Koledž“ u Kejptaunu između 2013. i 2019, potvrdila je istraga. Udata profesorka istorije u jednoj od najelitnijih škola u Južnoafričkoj Republici imala je seksualnu aferu sa bar pet učenika.

Seks skandal otkrio je jedan 18-godišnji đak, tvrdnjama da je bio u “intenzivnoj vezi” sa njom i da je počela da vrši pritisak kad je htio da raskine.

“U početku je pristao na sve, ali je postao žrtva kad nije mogao da raskine. Profesorka mu je u početku slala poruke da se nađu kod nje kući, ali je dostiglo nivo kada mu je svega bilo dosta, kaže roditelj učenika i dodaje da nije htjela da ga ostavi na miru pa su na kraju otišli do direktora.

Fiona je koristila priliku da zavede tinejdžere i kao trener vaterpolo tima, a iznenada u oktobru dala je otkaz, nekoliko dana prije nego što se optužba pojavila u javnosti. Privatni istražioci koje je angažovala škola otkrili su da je ona ciljala punoljetne đake bar šest godina, prije i poslije udaje za investitora Pava Viotija (32). Pronašli su i njene eksplicitne snimke koji su kružili školom i po internetu, ali nisu otkrili kome ih je slala.

Profesorka se prethodno bavila modelingom i njene fotografije su izašle u časopisu “Sports Illustrated”. Njen djed je bio direktor ove, inače hrišćanske, škole, dok je njen otac, kao i ona, tu predavao istoriju.

Lokalni mediji pišu da neće biti pokrenut disciplinski postupak jer je već dala otkaz, ali da je malo vjerovatno da će ikada moći da predaje.

 

(atv)

POSTANIMO PRIJATELJI