NOVI GLAS

“Bilo je to teško vrijeme” – Kako je sestra Luke Jovića je pobijedila opaku bolest

Luka Jović danas je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, ali njegov put do zvijezda bio je trnovit. Suočio se sa mnogim teškim trenucima, a jedan od njih bio je kada mu se sestra razboljela.

– Odrastao sam u mjestu zvanom Batar. Ne očekujem da ga znate, ne brinite. To je malo mjesto sa samo 105 kuća u selu. Ali za mene je posebno. Sjećam se da je jedan čovjek iz ovog sela rekao da je ono ljepše od Pariza. Tako se i ja osjećam. Svi se skoro bave poljoprivredom, i ako ih pitate u šta vjeruju, reći će vam ovo: Naporan rad i velike snove. Svi u selu štede novac da pomognu djeci koja idu na fakultet ili veći grad da rade. Tako je bilo i za mene. Roditelji su radili vrijedno kako bih našao put u životu. Kada sam odrasao, tata je imao supermarket, ali ako bi imao lošu godinu, morao je da ide u banku da traži kredit kako bi mogao da me vodi na treninge svakog dana. Ujak mi je radio u Rusiji, ali ako bi čuo da imamo finansijskih problema, kupio bi mi kopačke i trenerke, slao je novac tati kada god je trebalo. Srpske porodice su takve, čini mi se, veoma bliske, moralo je tako da bude – ispričao je prije nekoliko meseci Luka za strane medije.

On je tada iskreno i otvoreno progovorio i o bolesti svoje rođene sestre, koja je, srećom, uspjela da pobedi leukemiju.

– Ne govorim mnogo o ovome, ali kada sam imao 9 ili 10 godina, starija sesta je bila ozbiljno bolesna, to je bio momenat koji je obilježio naše živote. Doktori su otkrili da ima leukemiju, bila je jako dugo u bolnici. Mama je prestala da se bavi vođenjem marketa kako bi brinula o njoj. Tokom cijele godine, porodica je bila razdvojena, živio sam sa tatom i djedom, išao u Zvezdu, dok je mama bila uz sestru. Bilo je to teško vrijeme, ali ono čega se najviše sjećam je osećaj odlaska kući u Batar poslije utakmica sa Zvezdom. Jednog dana, dok me je tata vozio kući sa treninga, stao je i pokupio ujaka i rođaka. Nisam znao šta se dešava, ali onda sam shvatio da imamo veliko slavlje. Otišli smo kući i sestra je imala papirnu kapu koja je ličila na rođendansku. Rekli su joj da je izliječena i taj nestvaran osjećaj se teško može opisati, kad znaš da je sve u redu, jer smo svi bili prestravljeni jako dugo – otvorio je dušu tada Luka.

Kako je naveo, Luki je upravo sestrina pobjeda dala motivaciju da u svom poslu bude sve bolji.

– Kada je moja sestra pobijedila bolest, to mi je dalo želju za uspjehom, htio sam da pobijedim kao ona. San mi je bio isti kao kod sve djece u Bataru, da igram za Zvezdu i da dam gol Partizanu u večitom derbiju. Ljudi van Srbije možda neće razumijeti, Zvezda je nešto što je teško adekvatno opisati. Da li možda znate za klub zbog našeg tunela? Kada dođu da igraju protiv Zvezde, kažu da izgleda ukleto. Ima grafita, jako je mračno, mnogi se plaše, ali za mene je to normalno. Išao sam kroz taj tunel sa 8-9 godina, kada smo mi bili maskote kao mladi igrači. Kad osjetiš atmosferu, ne možeš da vjeruješ – ispričao je Jović.

Luka Jović se, podsetimo, ovih dana ponovo našao u centru pažnje zbog raskida veze sa manekenkom Sofijom Milošević. U februaru ove godine Luka je postao otac, kada mu je bivša izabranica Anđela Manitašević rodila sina Davida. Anđela i Luka u nekoliko navrata istakli su da su, iako više nisu zajedno, u dobrim odnosima zbog nasljednika.

 

(Blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!