NOVI GLAS

Izbor za najbolje sportiste Srpske – Karatista, bokser i fudbaler iz Bijeljine među kandidatima!

Žiri 65. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske je na današnjoj sjednici potvrdio da su sve prijave, njih 23, poslate u skladu sa pravilima, te će upravo toliko biti i kandidata koji će se boriti za prestižnu titulu koju dodjeljuje “Glas Srpske”. 

Članovi žirija imali su na uvid prijave, biografije i rezultate sportista u tekućoj godini pa će na iduća dva zasjedanja odlučiti o tome koji od kandidata je ostvario najbolje rezultate.

– Prvi put sam u ovoj ulozi i već sada mogu da kažem da nas ne čeka nimalo lak zadatak. Iako ćemo tek na sljedećoj sjednici skratiti listu kandidata, to neće biti lak posao, jer među prijavljenim zaista ima nekoliko dobrih rezultata. Tu su olimpijske norme, učešća na svjetskim i evropskim prvenstvima, balkanske medalje, a da ne spominjem dominaciju skoro svih kandidata na domaćim terenima – rekla je za Glas Srpske dvostruka učesnica Zimskih olimpijskih igara Žana Novaković.

Proslavljeni fudbaler Dejan Stanković danas nije mogao da prisustvuje prvoj sjednici zbog ranije preuzetih obaveza, ali je putem i-mejla dobio sve materijale pa je upućen u rad komisije kojoj predsjedava.

Iduća sjednica zakazana je za 2. decembar, na kojoj će biti skraćene liste kandidata, a na posljednjoj, koja će biti održana na dan manifestacije, 16. decembra, biće poznato ko će ponijeti titulu najbolje sportiste Srpske.

Među kandidatima za najboljeg sportistu su i tri momka iz Bijeljine. U pitanju su Radenko Tomić, iz Bokserskog kluba “Panteri”, potom Luka Vuković iz Karate kluba “Panteri”, te Vladimir Bradonjić, prvotimac FK “Radnik” iz Bijeljine. 

Kandidati

Bojan Ljubišić (rukomet), Bojan Malešević (tekvondo), Dalibor Ilić (Igokea), Davor Tubić (biciklizam), Dragan Babić (rafting), Igor Đurica (džudo), Jelena Gajić (atletika), Jovana Biberdžić (odbojka), Maja Kovačević (kuglanje), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Milada Elez (MeNeRaLi), Radenko Tomić (boks), Sanja Erceg (stoni tenis), Slađan Ostojić (kik-boks), Vladimir Bradonjić (fudbal), Darko Savić (kajak), Draško Vujković (vaterpolo), Dražen Duvnjak (košarka u kolicima), Luka Vuković (karate), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Marko Šljivić (skijanje), Nemanja Malešević (tenis) i Nikola Jovičić (streljaštvo).

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!