NOVI GLAS

Novi uspjeh Tamare Rikanović – Semberka proglašena za studenta generacije, stigle i ponude za posao (Foto)

Tamara Rikanović iz semberskog sela Brodac, koja je svojevremeno oduševila javnost kao jedan od najboljih studenata Fitomedicine u Novom Sadu i jedna od rijetkih djevojaka koja budućnost vidi na selu, nastavila je da niže uspjehe. Nedavno je diplomirala, a kao kruna njenog studiranja stiglo je priznanje za studenta generacije.

 Tamara je diplomirala krajem septembra.  Prosjek ocjena nakon četiri godine studija je 9,57, zbog čega je izabrana za studenta generacije smjera Fitomedicina Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

“Diplomski sam odbranila 24. Septembra, a titula studenta generacije stigla je prije neki dan”, kaže Tamara za NoviGlas.

Kao student generacije fakultet joj je poklonio i značajne nagrade.

“Nedavno sam se vratila sa putovanja. U pitanju je bila posjeta sajmu Agritehnica u Hanoveru, a uz to smo posjetili i Hamburg, Beč i Prag. Sljedeće sedmice putujem na zlatibor, gdje se održava kongres o zaštiti bilja. Učešće na ovim manifestacijama dio je nagrade koju sam kao student generacije dobila”, objašnjava za NoviGlas Tamara.

Kako kaže, stigle su i ponude za posao.

“Ponuda ima, ali još nisam odlučila gdje bih. Krenula sam sa master studijama, nastavljam sa usavršavanjem i učenjem, tako da je to za sada tako”.

Priču o Tamari, koju je NoviGlas zabilježio početkom godine, možete pročitati OVDJE.  

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!