NOVI GLAS

Bijeljina – NoviGlas ekskluzivno predstavlja izgled nove Autobuske stanice (Foto)

U Bijeljini je danas predstavljen projekat nove Autobuske stanice. Nakon što su riješeni imovinsko pravni odnosi i srušen objekat stare Željezničke stanice na lokaciji predviđenoj za izgradnju Autobuske stanice, predstavljeno je i idejno rješenje. NoviGlas donosi ekskluzivne fotografije. Evo kako će izgledati nova Autobuska stanica.

Projekat su izradili Direkcija za izgradnju i razvoj grada Bijeljina u saradnji sa projektnim biroom “Vamark” iz Bijeljine i arhitektom Markom Vukićevićem. Kako su objasnili iz Direkcije, autobuska stanica prostiraće se na deset hiljada kvadratnih metara prostora, a izgradnja će se izdvoditi u dvije faze.

“U prvoj fazi biće izgrađeni objekti koji će zadovoljiti organizaciju autobuskog prevoza, dolazni i odlazni peroni i upravna zgrada, dok će u drugoj fazi biti izvođenje jednog komercijalnog objekta koji za prvu fazu neće biti neophodan”, objasnio je direktor Direkcije Mladen Petrović.

Kako je objasnio arhitekta Marko Vukićević, prilikom izrade projekta vodili su računa o više faktora.

“Sama osnova Autobuske stanice je na nekih 450 kvadrata u prizemlju i toliko je i na spratu. Postoje tri dolazna i sedam odlzanih perona kao i svi prateći sadržaji uz sam objekat. Morali smo da vodimo računa i o ekonomičnosti izgradnje jer je budžet ograničen, pa smo uklapali moderan vizuelni identitet uz ostale parametre”, rekao je Vukićević.

Već sljedeće sedmice biće raspisan tender za izbor izvođača radova, kako bi sve bilo završeno do septembra naredne godine, najavio je prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

“Očekujemo da do iduće školske godine ,kad krenu djca ponovo u školu, izmjestimo autobusku stanicu. Zasad smo izdvojili million maraka iz kredita, ali to neće biti dovoljno, tako da ćemo morati da obezbijedimo još”, rekao je Mićić.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!