NOVI GLAS

Čistačica Vesna i njen sin Dragan zaradili četiri miliona maraka!

Vesna D. (53), čistačica iz Srbije, i njen nezaposleni sin Dragan D. (36) zaradili su preko 1,9 miliona evra honorarno radeći kao prevodioci za austrijsku policiju, a nedavno su oboje procesuirani zbog neplaćenog poreza na prihode.

Ova nevjerovatna priča počela je 2006. godine, kada je policija u Beču registrovala povećan broj kriminalnih radnji počinjenih od strane ljudi porijeklom sa naših prostora. Kako navode austrijski mediji, imali su veliki problem prilikom prevođenja snimljenih telefonskih razgovora i saslušanja koja su često dovodila do nesporazuma, a kasnije i do oslobađajućih ili blažih presuda, pa su po potrebi honorarno angažovali Vesnu D. da im prevodi sa srpskog i romskog jezika.

Vesna D. je, prema zvaničnim podacima bečke policije, na taj način od 2006. do 2016. godine zaradila 1.163.397 evra, a zbog povećanog obima posla policija je 2010. godine honorarno angažovala i njenog nezaposlenog sina Dragana, koji je za šest godina zaradio 740.176 evra.

Prema informacijama dostavljenim javnosti, Vesna D. i Dragan D. su ostali dužni državi 741.000 evra, te su se prošle nedjelje našli pred austrijskim sudom. Postupak protiv Vesne je odložen zbog bolesti tužene, a njen sin Dragan je po savjetu svog advokata priznao krivicu i osuđen je na četiri mjeseca zatvora i društveno koristan rad.

 

(alo)

POSTANIMO PRIJATELJI