NOVI GLAS

Bijeljina – Fudbalski klub “Radnik” pred blokadom zbog poreskog duga?

Poreska uprava RS krenula je u obračun sa dužnicima. Na red je došao i FK “Radnik”, gdje su boravili poreski inspektori i ustanovili postojanje neizmirenih obaveza za obračun poreza i doprinosa.

“Naši inspektori boravili su u kontroli FK Radnik gdje su utvrđena određena dugovanja, a iz kluba su uputili prigovor na zapisnik, gdje se ne slažu sa utvrđenim dugovanjima. Zahtjev za reprogram duga upućen je u Ministarstvo finansija i tek nakon odluke Ministarstva mi ćemo postupati po svojim ovlašćenjima”, rekla je Snežana Milić iz Poreske uprave u Bijeljini.

FK Radnik i nova uprava, prilikom dolaska u klub, zatekli su dug od 1.245.540 KM za koji je već napravljen reprogram i koji se uredno izmiruje.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Dešavanja u Bijeljini, novi iznos duga za poreze i doprinose je oko 700.000 KM, a FK Radnik je uložio prigovor na zapisnik te se ne slaže sa utvrđenim obavezama po ovom pitanju, smatrajući ga neosnovanim. Mišljenje o ovom prigovoru daće postupajući inspektor PU, nakon čega će biti donijeto Rješenje o plaćanju obaveza.

Tek nakon toga FK Radnik iz Bijeljine može uložiti žalbu a o istoj će odlučivati Ministrastvo finansija RS. Stari dug neće imati nikavih uticaja na novonastali, te će se nakon utvrđivanja opravdanosti ovih dugovanja, eventulana naplata odnositi samo na ovaj iznos.

U FK Radnik nisu mogli da daju nikakve informacije po ovom pitanju pošto su i predsjednik kluba Mladen Krstajić i direktor Nebojša Tomić van BiH i tek nakon povratka će se oglasiti po ovom pitanju.

Kontaktiran je i predsjednika Skupštine kluba Predraga Jovića.

“Ja sam prije mjesec dana tražio finansijski izvještaj, koji još nisam dobio. Nemam ove informacije, ali ako je to tačno, to nije dobro. Tražiću tačne informacije oko svih dugovanja pa ćemo se nakon toga oglasiti u trenutnom stanju”, istakao je Jović.

Koliko će novonastala situacija uticati na dalji rad i funkcionisanje FK Radnik, ostaje da vidimo nakon odluke Poreske uprave RS. Ako se ustanovi da je dug opravdan, FK Radnik će morati izmiriti svoje obaveze u cjelosti ili će ponovo morati tražiti odobrenje o reprogramu koje odobrava Ministarstvo finansija. Postupak odobrenja reprograma od strane Ministarstva finansija traje oko 15 dana tako da će do kraja ove godine biti poznato kakva je sudbina FK Radnik.

 

(desavanjaubijeljini)

POSTANIMO PRIJATELJI