NOVI GLAS

Glumci napravili skandal – Odbili da nastupe zbog natpisa

U Nevesinju je juče proslavljen Mitrovdan – Dan opštine Nevesinje i slava boračke organizacije Republike Srpske, kao i sećanje na mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine.

U programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebalo je da nastupe poznati beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su neposredno pred održavanje svečane akademije, kako tvrde organizatori, napravili skandal.

Ćetković i Lutkić su, kako prenose lokalni mediji, navodno tražili da se sa bine skine veliki natpis “Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu” uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Na akademiji je Lutkić trebalo da vodi program, a Ćetković da nastupi u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje i sve se odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Ćetković je na svečanoj akademiji trebalo da dobije povelju kojom bi postao “kum” ove opštine, ali su iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

“Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje”, izjavio je kratko načelnik Milenko Avdalović, prenose Večernje novosti.

 

 

(Nedeljnik)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .