NOVI GLAS

Bijeljina – Uvodi se nulta parking zona?

Pored priče o izgradnji prve javne garaže u Bijeljini, nadležni planiraju uvođenje nulte parking zone u užem centru grada. NoviGlas saznaje o čemu je riječ.

Kako je za NoviGlas objašnjeno u Službi za upravljanje javnim parkiralištima, uvođenjem nulte zone bi se rasteretio saobraćaj u centru grada, ali ta odluka je usko povezana sa izgradnjom javne garaže.

“U strogom centru grada planirano je uvođenje nulte parking zone. To znači da će biti ograničeno vrijeme parkiranja. Međutim, to možemo uraditi kada se ostvari proširenje parking u širem centru grada. Tada bismo vozila preusmjeravali sa užeg, na širi centar grada”, objasnio je za NoviGlas Dragan Vasić, šef Službe.

Vasić dodaje da je od početka godine zabilježeno i povećanje naplate parkinga za 5 %. Iz ove službe apeluju na vozače da ne stvaraju nepotrebnu gužvu u centru grada.

“Apelujem na vozače da u ovom špicu svoja vozila parkiraju u širem centru grada kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva”, poručio je Vasić.

Inače, vozači za plaćanje parkinga više koriste SMS poruke.

Brojke, brojke…

Naplata parkinga  se vrši od 7.00 do 21.00 čas radnim danom i od 7.00 do 15.00 časova subotom.Cijena parkinga za sat vremena je jedna KM u prvoj gradskoj zoni i pola KM u drugoj.Mjesečna karta košta 60 KM, a rezervisano parking mjesto za mjesec dana 200 KM.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .