NOVI GLAS

Bijeljina – Treba li legalizovati kanabis? Evo šta su rekli Bijeljinci

Dok se čeka odluka nadležnih institucija u vezi sa eventualnom legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe u BiH, anketa, koju smo sproveli među građanima, pokazuje da oni podržavaju ovakav vid liječenja.

Podsjetimo, BiH je na nekoliko koraka od legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.  Njenu upotrebu podržali su i analitičari, koji su za rekli da bi, uz ostalo, crno tržište bilo razbijeno, marihuana bi prešla u legalne tokove, a povećala bi se i naplata poreza.

Evo šta su rekli Bijeljinci.

“Državni organi treba da se usredsrede na postupanje u komšijskim državama i to da za nas bude putokaz. Kakva su njihova iskustva, tako i mi treba da postupamo. Nebitno kako je u Holandiji, kako je u Njemačkoj, naš narod nije spreman, ne postupa tako kao oni”, smatra advokat Zoran P. iz Bijeljine.

“Iskreno, mislim da nisam dovoljno informisana da bih govorila o toj temi, ali, s obzirom da imam dva tinejdžera, bolje da se distribucija stavi pod nadzor države”, kaže trgovac Slađana T. 

Ono u čemu su naši sugrađani složni jeste da kanabis treba legalizovati u medicinske svrhe.

“Ljude treba da liječe ljekari, a ne dileri. Ova biljka odavno je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a kroz iskustva ljudi iz svog okruženja znam da im je, ako ne riješilo problem, onda barem zaustavilo napredovanje i ublažilo bol”, kaže penzionerka Vera A. 

“Sve je to mač sa dvije oštrice. Čak i ako do legalizacije dođe, uvijek će biti onih koji će to zloupotrebljavati, jer takav smo narod”, kaže srednjoškolac Đorđe M.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI