NOVI GLAS

Sve popularnije zanimanje među ženama – Znate li ko su “cam girls”?

“Radi sa nama i postani webcam animator za inostranu kompaniju. Posao je za djevojke preko 18 godina starosti. Lak i zabavan, a sve što treba da imaš je internet konekcija i smart telefon. Zarađuj od kuće i piši nam na mejl”, samo je jedan od oglasa za chat ili webcam animatora koji se nudi djevojkama u Srbiji.

Minimalna zarada je oko 800 evra mjesečno, a iako zvuči primamljivo pravo pitanje je šta ovaj posao podrazumijeva?

Djevojke razgovaraju putem video-poziva sa klijentima iz inostranstva za koje se skidaju, zadovoljavaju, a sa nekim samo pričaju.

Novinarka “Vajsa” je prije nekoliko godina zavirila u jednu takvu firmu gdje radnice rade po 8 sati dnevno, 20 dana mjesečno, imaju pravo na bolovanje i odmor kao da je bilo koji drugi posao u pitanju.

“Fid sa kamere ide lajv na sajtovima poput streamate.com (lajv video seks čet sajtovima), a ljudi koji gledaju mogu da plaćaju kako bi razgovarali sa djevojkama. Od onoga što plate, dio ide samom sajtu, dio Anastasiji vlasnici iz Ukrajine, a dio djevojkama koje rade. Minimalna zarada je 800 evra mjesečno”, piše novinarka u tekstu.

Kako kaže, među djevojkama se nalazi jedna medicinska sestra, ali i dosta djevojaka koje koje žele sebi da obezbjede lagodniji život tokom studija.

“Kao medicinska sestra nikad ne bih zaradila za novi Ajfon, ili za letovanje na Majorci. Ovog leta idem u smeštaj sa 5 zvezdica”, otkrila joj je dvadesetosmogodišnja Jelena.

Jedna djevojka otkrila je da se čak zaljubila u svog klijenta, pa namjerava sa njim da se nađe na ljetovanju, a kako kažu djevojke nisu to očajni, debeli i ružni tipovi koje vjerovatno oni skloni predrasudama zamišljaju, mada, ima i takvih – većina njih su zgodni i uspješni muškarci koji prosto nemaju vremena i volje da se trude.

U Srbiji je pak više portala koji posluju od kuće, pa smo tako naišli na još jedan oglas u kojem žene čak ni ne moraju da se skidaju nego da četuju.

“Četovanje sa posetiocima sajtova za odrasle (18+) na srpskom, bosanskom, slovenačkom, hrvatskom ili makedonskom jeziku. Tražimo ozbiljnu i snalažljivu osobu sa dobrom internet vezom, komunikativnu, maštovitu, koja je uporna i sklona timskom radu. Iskustvo je poželjno, ali nije obavezno”.

Zaposlenima se čak nude i bonusi za kvalitetan rad, ali i dogovor oko radnog vremena.

Cam girls u svijetu

Da je ovakva vrsta posla opšterastući trend i u svijetu, svjedok je Instagram model Kloi Horton iz Britanije koja tvrdi da je od februara ove godine uspjela da zaradi preko 70 hiljada evra na ovaj način i to samo prodajući fotografije u zavodljivom donjem vešu.

U pitanju su fotografije koje su neprikladne za Instagram.

Na Instagramu je prati više od 20 hiljada pratilaca, a koristi i Tviter za promociju svoga lika i djela.

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI