NOVI GLAS

Nastavlja se potraga – Djevojčica nestala u Doboju otišla u Sloveniju?

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je u dobojskoj policiji obustavljena potraga za maloljetnom Almasom Asanov (16) iz naselja Pridjel Gornji, čiji je nestanak prijavljen u srijedu.

Osnovano se pretpostavlja, da je učenica prvog razreda Ugostiteljske škole u Doboju, juče otputovala u Sloveniju, gdje joj živi momak iz Kotorskog, pernosi Avaz.

Iz dobojske policije nisu potvrdili, niti demantirali ovu informaciju. Ono što je pozato je da je maloljetnica juče na autobuskoj stanici u Doboju, kupila kartu za Sloveniju, sjela u autobus i otputovala. Da li se smjestila kod mladića ili njegove rodbine, nije poznato.

Almasa se, poslije nastave u srijedu nije vratila kući kod tetke Mejre u dobojsko selo Pridjel Gornji, pa je tetka u 21 čas slučaj prijavila policiji, kada je započela potraga za Almasom.

Mejra je izjavila, kako je njezina sestričina i prije znala otići od kuće, ali bi se vraćala. Inače, djevojka je2008. godine ostala bez majke koja je umrla, a otac joj je Senegalac.

Policija iz Doboja uskoro treba da uspostavi vezu sa graničnom policijom u Brodu, kako bi se došlo do saznanja u koje je vrijeme Asanov prešla granicu. Razgovara se i sa rodbinom Almasinog mladića u Kotorskom.

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI