NOVI GLAS

Kriminalci sa Sokoca ubili predsjednika FK Bežanija? – Osumnjičeni pao prilikom prelaska granice

Velimir Simić, član kriminalne grupe sa Sokoca, uhapšen je prije nekoliko dana pri ulasku u Srbiju, po potjernici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako saznaju “Novosti”, on se sumnjiči da je postavio i aktivirao eksploziv oktobra 2006. godine i usmrtio Gorana Mijatovića Mitu, predsednika FK Bežanija, i njegovog tjelohranitelja Slavka Novkovića.

Kako je “Novostima” potvrđeno u MUP Republike Srpske, Simić je uhapšen na granici, nakon što je iz BiH ušao u Srbiju, i određen mu je pritvor. Ime Simića, kao čovjeka koji je direktno odgovoran za dvije smrti, istražni organi Srbije dugo su držali u tajnosti da bi mu se ušlo u trag, a i da bi se prikupili dokazi.

– On je znao da ga traže i dugo nije htio da se makne iz Sokoca – navodi naš sagovornik iz istrage. Neko ga je, međutim, očigledno ubijedio da je prošlo dosta vremena i da niko ne obraća pažnju na njega, da može slobodno da dođe u Srbiju. Čim se prošle nedjelje pojavio na graničnom prelazu, stavljene su mu lisice i sproveden je u Centralni zatvor u Beogradu.

Tužilaštvo je naložilo da se obave dodatna vještačenja dokaza, koji su prikupljeni 2. oktobra 2006. na parkingu u Ulici Marka Čelebanovića 47 na Bežanijskoj kosi, u Beogradu.

– Tada je, pored drugih tragova, pronađen i biološki materijal, kako na ostacima eksploziva, tako i na automobilu za koji je bila prikačena paklena naprava – objašnjava naš sagovornik.

Taj DNK trag je bio nepoznat, ali se sumnjalo da pripada Simiću. Naloženo je vještačenje i rezultat treba da bude gotov do kraja nedjelje.

Ukoliko se Simić direktno poveže sa ovom likvidacijom, biće to prvi čovjek koji će odgovarati za ubistvo Mite sa Bežanije i njegovog tjelohranitelja.

Inače, policije je poslije jednogodišnjeg policijskog rada identifikovala, kako je tada objavljeno, počinioce, a neki su i uhapšeni. Vrlo brzo su, međutim, pušteni, jer nije bilo dokaza da su direktni počinioci.

Mijatović i Novaković nastradali su rano ujutru. U momentu kada su prilazili svom automobilu “škoda” eksplodirala je bomba MRUD, koja je bila podmetnuta ispod “audija 80”, parkiranog tik uz Mijatovićevu “škodu”. U “audiju” je policija pronašla Simićeva DNK trag, na osnovu čega je i doveden u vezu sa cijelim slučajem. Zbog tog zločina u pritvoru u Srbiji je ranije bio i Milomir Pajić iz Sokoca, koji je u nedostatku dokaza pušten na slobodu i optužnica protiv njega nikada nije podignuta.

– Prema operativnim podacima, Pajić je ukrao sporni “audi” i predao ga Simiću, koji ga je određeno vrijeme čuvao u svojoj garaži. Simić je vozilo navodno predao, takođe članu sokolačke kriminalne grupe Slaviši Bilincu zvanom Bili. Sumnja se da su on i Simić direktni izvršioci zločina – kaže izvor blizak istrazi.

Bilinac je već godinama nedostupan istražnim organima i vodi se kao nestao od 2007. godine. Kriminalac Darko Elez je čak tvrdio da je Bilinac u avgustu 2007. godine otet i ubijen, a da je njegovo tijelo sahranjeno na Trebeviću, što zvanično nikada nije potvrđeno.

Inače, Bilinac je bio desna ruka šefu sokolačkog kriminalnog klana Mladenu Ćehi, koji je zajedno s djevojkom Marijanom Kovačević u julu izrešetan na putu za Jahorinu u automobilu “škoda fabija”. Na njih je pucano automatskim puškama iz “pasata” u pokretu, koji je zapaljen na Trebeviću. Za taj zločin PU Istočno Sarajevo tužilaštvu je podnijelo prijavu protiv Milenka Lakića, plaćenog ubice kriminalne grupe Zijada Turkovića, koji je osuđen na 35 godina zatvora.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .