NOVI GLAS

Jednomjesečni pritvor za policajca koji je ucjenjivao ženu iz Bijeljine – Tražio novac da bi izbjegla zatvorsku kaznu!

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor inspektoru Policije Brčko distrikta BiH J.J. (45), koji je uhapšen u ponedjeljak u policijskoj akciji “Lisac”, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj i nedozvoljeno držao oružje.

foto Siniša Pašalić

Iz Tužilaštva Distrikta je sopšteno da je istraga protiv J.J., višeg istražioca u Jedinici Kriminalističke policije u Brčkom, otvorena zbog sumnje da je iskorištavanjam svojih ovlašćenja tražio i uzeo novac od osobe za koju je saznao da je posjedovala zabranjeno oružje.

– On se sumnjiči da je u julu, kao i na dan hapšenja, od nje tražio i uzeo novac da bi, kako joj je uporno tvrdio, izbjegla zatvorsku kaznu. Ona mu je, sumnja se, najprije dala 2.000 KM, koliko je prvobitno imala, da bi mu po povratku iz inostranstva predala preostali traženi iznos od 14.000 KM – navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora.

Osim toga, Tužilaštvo ga sumnjiči da je u kući i pomoćnom objektu u Brčkom nedozvoljeno držao više komada automatskih pušaka, jedan pištolj i municiju.

– Tužilaštvo u daljnjoj saradnji s Policijom, nastavlja intenzivnu istragu i krivično gonjenje J.J. usmjereno na dokazivanje krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja za koje je propisana kazna od jedne do 10 godina zatvora i nedozvoljenog držanja oružja za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju do tri godine – saopšteno je iz Tužilaštva.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI