NOVI GLAS

Bijeljina – Stečajni upravnik “Šećerane” : “Izuzetna ponuda investitora iz Kine”

Investitor iz Kine Dragan Guru Đuragin izrazio je interesovanje za kupovinu bijeljinske šećerane u stečaju za sedam miliona KM, rekao je Srni stečajni upravnik Nebojša Matić.

“Odbor povjerilaca dao je pozitivno mišljenje na ovu ponudu, a konačnu odluku donijeće Skupština povjerilaca koja je zakazana za 8. novembar u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini”, naveo je Matić.

Matić kaže da je ponuda izuzetno lijepo napisana i da bi on lično volio da se i realizuje.

“Napisano je da će 10 odsto iznosa od sedam miliona KM biti uplaćeno do kraja oktobra kao depozit da će se pismo namjere realizovati, a ostatak novca najkasnije u roku od 60 dana”, rekao je Matić.

On navodi da je investitor u pismu namjere najavio da će u šećerani pokrenuti proizvodnju i već do marta zaposliti 150 radnika.

“Sve ide u dobrom pravcu i sigurno će biti rješenje problema, veoma brzo će se ovaj stečajni postupak završiti ako potencijalni kupac ostane pri svojoj ponudi i to ispoštuje”, ocijenio je Matić.

Matić je podsjetio da je za nekadašnjeg bijeljinskog giganta, čija se imovina prostire na više od 50 hektara zemljišta, bilo nekoliko potencijalnih kupaca iz Vijetnama, Turske, Srbije i Republike Srpske, da je provedeno 14 licitacija sa cijenom od 10 miliona KM koja nije umanjivana posljednje dvije godine, ali da do sada nije nađen kupac.

“Ova ponuda je izuzetno korektna”, istakao je Matić.

On je naveo da je posljednja procijenjena vrijednost šećerane 23 miliona KM, potraživanja radnika 7,4 miliona KM, a potraživanja povjerilaca veća su od 16 miliona KM.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI