NOVI GLAS

Bijeljina i Ugljevik zajednički asfaltirali put između Suvog Polja i Trnove (Foto)

Novoasfaltirana dionica puta između Suvog Polje i Trnove, čiju su izgradnju sa po 65.000 KM finansirali Grad Bijeljina i opština Ugljevik, primjer je dobre saradnje na unapređenju uslova i kvaliteta života stanovnika, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom svečanog otvaranja za saobraćaj ove saobraćajnice.

– Iako na ovom dijelu puta, na kraju MZ Suvo Polje, odnosno putu koji vodi prema Trnovi, nema mnogo kuća, željeli smo da onima koji ovdje žive obezbijedimo asfaltni put i bolje ih povežemo sa Manastirom, ostatkom mjesne zajednice, ali i Bijeljinom i Ugljevikom. Grad Bijeljina i opština Ugljevik uložili su u ovaj projekat 130.000 KM, po principu pedeset-pedeset odsto, a asfaltirano je 1.260 metara puta sa dva kraka, od kojih jedan vodi prema Trnovi, a drugi prema Manastiru – rekao je Mićić, podsjećajući da je ranijih godina asfaltirano još nekoliko puteva koji povezuju teritorije Bijeljine i Ugljevika.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić naveo je da je ova investicija važna za stanovnike Donje Trnove, Ravnog Polja i Suvog Polja, te da predstavlja važnu putnu komunikaciju sa Manastirom Časnog Krsta.

– Hvala gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću, posebno zbog toga što ova dionica znači malo više opštini Ugljevik nego Bijeljini. Ona povezuje Mjesnu zajednicu Trnova i zaselak Dobričiće sa sjedištem opštine i ovo je primjer izuzetne saradnje naše dvije lokalne zajednice koja će biti nastavljena – istakao je Perić.

Iguman Manastira Časnog Krsta Nektarije Tešić dodao je da je asfaltiranje navedene dionice puta značajno za ovo vjersko središte, jer su proteklih godina pješaci i vozači imali problema sa prašinom i rupama na putu i otežano prilazili Manastiru, posebno zimi.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI