NOVI GLAS

U Bijeljini grade tri zgrade za izbjegle i raseljene – Bliži se kraj životu u alternativnom smještaju

U Bijeljini je pri kraju izgradnja i opremanje zgrade sa 17 stanova u kojima bi trebalo da se trajno stambeno zbrinu porodice koje i danas žive u takozvanom alternativnom smještaju u ovom gradu.

Ova zgrada vrijedna oko milion maraka, radi se u okviru projekta „Zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja-CEB2“, istakao je v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac, koji je o ovoj temi razgovarao sa gradonačelnik Bijeljine Mićom Mićićem.

Osim ove zgrade, u Bijeljini se grade još dvije zgrade u vrijednosti oko milion i po maraka, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH3.

– Pripremne aktivnosti za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih u Bijeljini su u toku, te se nadamo da ćemo u narednom periodu imati i konkretne rezultate na terenu – kaže Štrbac.

On vjeruje da će što prije biti riješeno pitanje privremenog alternativnog smještaja u Bijeljini, te da postoji dobra volja gradske uprave za to.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio se Sekretarijatu za raseljena lica i migracije na saradnji i inicijativi za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih na području grada Bijeljine, saopšteno je nakon sastanka.

Mićić je istakao da je gradska uprava spremna da pruži svu podršku u rješavanju problema ovih ljudi, te da će on i njegovi saradnici biti na raspolaganju Sekretarijatu, kako bi se konačno stavila tačka na život u alternativnom smještaju.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI