NOVI GLAS

Detalji stravične nesreće – Dječak heroj spasao prijatelja, pa završio pod točkovima!

Maloljetni Damjan Rešević (17), iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac – Loznica, kod firme “Elind”, dok se kretao pešice.

Na njega je, kako saznajemo u policiji, naletio automobil za čijim je volanom bio Ž. M. (28), iz susjednog sela. Osumnjičeni je imao u sebi 2,32 promila alkohola. Odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, poslije čega slijedi privođenje dežurnom tužiocu koji će da odluči da li će da traži pritvor od sudije za prethodni postupak nadležnog suda.

Navodno, osumnjičeni se poslije udesa udaljio s mjesta događaja, pa se potom vratio.

Kako “Novosti” saznaju od Damjanovog druga Pere S., poginuli momak je te noći bio sa još dvojicom vršnjaka na rođendanu u Lipničkom Šoru. Dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naletio automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspio da se skloni.

Povrijeđeni vršnjak je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Treći dječak nije zadobio nikakve povrede.

Damjana Reševića od prekisnoć oplakuje čitav kraj. Bio je, kako kažu, omiljen među vršnjacima, talentovan bokser, i imao je junačko srce.

Istraga je još u toku i očekuje se zvanično saopšenje o tome kako je došlo do tragedije.

Policijska uprava u Šapcu, u saopštenju dostavljenom medijima, navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Ž. M. (28), iz okoline Loznice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo – teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

– Sumnja se da je vozač “pežoa” lozničkih registarskih oznaka Ž. M. (1991), u mjestu Lipnički Šor, na magistralnom putu Loznica – Šabac, pod dejstvom alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i udario u tri pješaka koja su se kretala kolovozom – navodi u zvaničnom saopštenju PU Šabac.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!