NOVI GLAS

Bijeljina – Psihijatar Oleg Grubač održao predavanje na temu depresije kod adolescenata

Psihijatar Oleg Grubač danas je, povodom Nedjelje djeteta, u Ekonomskoj školi u Bijeljini govorio o temi “Demistifikacija rada psihijatra i depresivnost kod adolescenata”.

Grubač je učenicima najprije pojasnio razliku u djelovanju psihijatra i psihologa, navodeći opise djelatnosti jednog i drugog zanimanja. On se u centralnom dijelu predavanja bavio raznim poremećajima ličnosti koji iniciraju određene oblike ponašanja mladih i učenika, te prisutne upoznao i o različitim vrstama fobija, depresivnim stanjima i drugim poremećajima ličnosti u svakodnovnom životu.

Predsjednik Savjeta učenika Ekonomske škole Bijeljina Boško Bobar ukazao je na značaj aktivacije mladih ljudi na usvajanju znanja iz različitih oblasti. Bobar je istakao da je Nedjelja djeteta, koja se ove godine obilježava pod sloganom “Moja sedmica, moja godina”, pomogla da učenici u ovoj školi dopune svoja znanja iz raznih oblasti i pojava koje ih okružuju u svakodnevnom životu.

“Ponosni smo na današnje predavanje vrsnog stručnjaka iz oblasti psihijatrije, koji je učenicima pojasnio pojmove koji su u svakodnevnoj upotrebi, a nisu dovoljni poznati”, rekao je Bobar.

Profesor i koordinator Savjeta učenika Tanja Aleksić istakla je da je važno ukazati na potrebe mladih i edukovati ih u određenim oblastima.

“Ova sedmica bila je posvećena upravo tome, te je Savjet učenika organizovao niz aktivnosti posvećenih očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja”, rekla je Aleksićeva novinarima.

Današnje predavanje ljekara Olega Grubača organizovao je Savjet učenika u saradnji sa školskim psihologom Angelinom Perić. U okviru Nedjelje djeteta predavanja u Ekonomskoj školi do sada su održali profesori sa Pravnog fakulteta, organizovane su radionice sekcije iz psihologije, radionice posvećene fizičkom zdravlju.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI