NOVI GLAS

Teško bolesna Slobodanka dobila otkaz u jeku borbe za život! – Oštre osude ove fabrike stižu sa društvenih mreža, ali ne i od institucija

Slobodanka Todorić (52) iz Dervente, radnica tamošnje fabrike obuće “Amika”, ostala je bez posla jer joj nije produžen ugovor nakon dvije godine rada u toj italijanskoj fabrici obuće.

Majka troje dece, telefonom je sa privatnog broja u večernjim satima pri isticanju dvogodišnjeg neprekidnog rada, obaviještena da je ostala bez posla u jeku borbe za život, nakon četiri teške operacije i izvađenog bubrega!

Teška borba Todorića traje, a Slobodankin život počeo je da visi o koncu od februara, kada je utvrđeno da je oboljela od karcinoma. Mukotrpnu i neizvjesnu borbu prate brojni odlasci u dobojsku, banjalučku i beogradsku bolnicu, uz izvađen bubreg i četiri teške operacije. Slobodanka je preživjela zadnju operaciju 3. septembra, ali je jedva preživjela zlokobni telefonski poziv. Njen suprug Mladen (51) se prisjeća da je, 30. septembra oko 19 časova, sa druge strane telefona bila njena šefica Nada Đeorđić.

– Bogu sam zahvaljivala na svakom preživjelom danu, ali ni sama ne znam kako sam preživjela tu vijest i tu noć. Nadala sam se se, ipak, da neće biti tako bezdušni, barem da sačekaju hoću li se izboriti za život – sa ogorčenjem priča Slobodanka.

Već sutradan, njen suprug Mladen vraćen je sa kapije fabrike, sa obrazloženjem “ako mu nešto nije jasno, da pravdu potraži na sudu”. To mu je, kaže, samo dalo dodatnu “raketnu energiju” da o ovoj bezdušnosti i tretiranju radnika u Srpskoj, obavijesti pojedince i institucije. Pogotovo na društvenim mrežama izrečene su oštre osude na račun firme, koja uživa glas vrlo uspješne kompanije, potpomognute subvencijama iz budžeta RS.

On tvrdi da Slobodanka nije jedina koja je, u tim okolnostima, dobila otkaz i alarmirao je javnost i državni vrh RS.

– Obavijestiću i matičnu firmu u Italiji, sa pitanjem gdje je tu društvena odgovornost njihove derventske fabrike. To je pitanje i za institucije RS i da li će i dalje izdvajati sredstva i podsticati firme koje imaju robovski odnos prema radnicima – kategoričan je Mladen.

BEZ KOMENTARA

Svi odgovorni su na sastanku, a poručili su da će se za koji dan oglasiti zvaničnim saopštenjem povodom slučaja Slobodanke Todorić, telefonom nam je rekla sekretarica firme “Amika”.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!