NOVI GLAS

MUP RS ipak nabavlja tri helikoptera – Za šta će ih koristiti?

Nastavljen je postupak javne nabavke tri helikoptera sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i alatom za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Naime, kako “Nezavisne” saznaju, Kancelarija za razmatranje žalbi BiH donijela je rješenje kojim se odbacuje žalba potencijalnog ponuđača, a koji se žalio na tendersku dokumentaciju.

S obzirom na to, kako ističu iz MUP-a, ovaj postupak se nastavlja, na način i u rokovima predviđenim Zakonom i podzakonskim aktima.

“Tenderskom dokumentacijom traženi su helikopteri za koje su definisane minimalne tehničke karakteristike u skladu sa potrebama redovnih aktivnosti MUP-a RS, a čije karakteristike ne upućuju na određenog proizvođača i omogućavaju jednak i nediskriminirajući pristup nadmetanju”, rekli su za “Nezavisne” iz MUP-a Srpske.

Podsjetimo, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, ranije je izjavio da se na utvrđeni tender za nabavku tri nova helikoptera za potrebe policije Srpske mogu javiti firme iz svih zemalja koje ispunjavaju uslove.

“I Rusi i Amerikanci i Francuzi i Italijani i bilo ko, ako ispune uslove koje tražimo u tenderu i ponude najbolju cijenu, proći će”, rekao je Lukač.

On je poručio da za ovim letjelicama postoji dugogodišnja potreba i da će one služiti za intervencije policajaca, specijalnih jedinica i Žandarmerije.

“Služiće i za gašenje požara, medicinske evakuacije i pomoć stanovništvu u elementarnim nepogodama i drugim teškim situacijama”, naveo je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Inače, u ranije objavljenoj odluci o nabavci helikoptera navedeno je da je procijenjena vrijednost, bez PDV-a, 42.163.000 maraka. Sredstva su već obezbijeđena odlukom Vlade Republike Srpske.

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI