NOVI GLAS

Važno upozorenje građanima Policijske uprave Bijeljina – “Ne budite žrtve prevare”!

Policijska uprava Bijeljina uputila je građanima važno upozorenje, u kojem se skreće skreće pažnja na pojavu falsifikovanih novčanica. 

Naime, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, dostavili su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ” Krivotvorenje novca” protiv lica V.M. On se sumnjiči da je 2. oktobra u mjenjačnici na području grada Bijeljine stavio u opticaj novčanicu u apoenu od 100 eura u namjeri da mu radnik isplati protivvrednost u konvertibilnim markama, iako je najverovatnije znao da je novčanica krivotvorena.

Operativnim radom na terenu policijski službenici identifikovali su lice i protiv njega dostavili izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Policijska uprava Bijeljina skreće pažnju svim građanima,a naročito licima koja zaprimaju novac ( radnicima na blagajni, trgovcima, konobarima i sl.) da obrate pažnju prilikom zaprimanja novčanice bilo kog apoena, da istu dobro pregledaju, ukoliko imaju ” mark test ” da provjere novčanicu, a ukoliko posumnjaju u neispravnost novčanice da istu zadrže i odmah obavjeste policiju.

Lica koja puštaju u opticaj falsifikovani novac, obično su pojedinci, koji nastoje što brže da kupe neku robu za krivotvorenu novčanicu, te im se najčeće po dobijanju kusura i robe gubi svaki trag. Najčešća mjesta puštanja u opticaj falsifikovanih novčanica su trgovinske radnje, pijace, uslužne radnje i slično, saopštili su iz Policijske uprave Bijeljina.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!