NOVI GLAS

Bijeljina – Besplatan boravak za treće dijete u gradskom obdaništu!

U okviru Međunarodne dječije nedelje, mališani iz porodice Arsenović – Prokopije, Nikolaj, Anastasija, Maša i Anđelija, uzrasta od dvije do osam godina, zajedno sa svojim roditeljima Dankom i Sinišom, danas su bili gosti Gradske uprave i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Ističući da je oduševljen porodicom Arsenović zbog njihove hrabrosti i organizovanosti, gradonačelnik Mićić je članovima ove sedmočlane porodice poželio mnogo zdravlja i uspjeha.

– Divim se ovim mladim ljudima, oni u svojoj djeci imaju ogromno bogatstvo. Pored toga što su roditelji petoro sjajnih mališana, oni su obrazovani i ostvareni ljudi. U želji da pomogne mnogočlanim porodicama i podstakne natalitet, Gradska uprava je, u dogovoru sa vrtićem „Čika Jova Zmaj“, odlučila da pomogne porodicama koje u vrtiću imaju troje djece, tako što će boravak za treće dijete biti besplatan. Do sada se u ovakvim slučajevima cijena za treće dijete umanjivala za 20 odsto, a od sada će roditelji za boravak jednog djeteta plaćati punu cijenu, za drugo dijete deset odsto manje, dok će boravak trećeg i četvrtog djeteta biti besplatan – najavio je Mićić.

On je podsjetio da je Grad pored ulaganja u izgradnju škola, u prethodnom periodu radio i na širenju kapaciteta gradskog vrtića.

– Izgrađen je objekat područnog odjeljenja u Novom Naselju u Janji, a u Bijeljini renoviran objekat kod bioskopa za stariju vrtićku grupu. Takođe, novi vrtić je otvoren u Dvorovima, a najsavremeniji objekat vrtića „Čika Jova Zmaj – Plavi čuperak“, namjeski pravljen za djecu predškolskog uzrasta, počeo je sa radom prošle godine u mjesnoj zadenici Ledinci. Ipak, srećni smo što nam je potrebno dalje širenje ove ustanove, tako da je u planu dalje proširenje kapaciteta – naglasio je Mićić.

Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović je istakao zajedničku spremnost vrtića i Gradske uprave da podrže porodice sa više djece.

– Trenutno dvije porodice u našoj ustanovi imaju po troje djece, sa porodicom Arsenović biće ih tri, a nadam se da će ih u budućnosti biti i više – dodao je Vujanović.

Ističući da biti majka petero djece nije strašno kao što se obično misli i da je sve stvar dobre organizacije Danka Arsenović je zahvalila Gradskoj upravi na oslobađanju od plaćanja boravka za treće dijete u vrtiću.

– Ovaj gest nije samo materijalna, već i moralna podrška naše lokalne zajednice višečlanim porodicama – zaključila je Asenovićeva.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!